Tümtürk, Doğu Perinçek hakkında suç duyurusunda bulunacak

Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, 25 Aralık Cuma günü saat 10:00’da İstanbul Çağlayan Adliyesinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında suç duyurusunda bulunarak “mahkemede hesaplaşacaklarını” söyledi.

Tümtürk, Doğu Perinçek hakkında suç duyurusunda bulunacak
20 Ara 2020 20:37:19

Seyit Tümtürk, şahsî twitter hesabundan yayınladığı mesajda, Doğu Perinçek, Çin’in yeni Ankara büyükelçisi Liu Shaobin’i parti merkezinde Ethem Sancak ile kabul etti. Doğu Perinçek’e Doğu Türkistan’la ilgili iftiralarından dolayı suç duyurusunda bulunarak mahkemede hesaplaşacağını söyledi.

Perinçek: PKK neyse Doğu Türkistan İslâm Partisi aynısıdır! 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,  “katıldığı tv programında, Doğu Türkistan'a yönelik hadsiz ifadeler sarf etti. "Bakın, bunlar Türk askerine kurşun sıkan adamlar. Bizim Fırat Kalkanı Harekâtı’nda… IŞİD içinde 30 bin Uygur Türkü mevcut. MHP yöneticileri de dedi, bu bir gerçek. MHP’nin yöneticileri de söyledi” demişti.

“Bu adı konmamış bir soykırım”

Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, sık sık Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine uyguladığı zulmü dile getiriyor ve bunu “adı konmamış bir soykırım” olduğunu söylüyor. Tümtürk, hedeflerinin tam bağımsız bir Doğu Türkistan devleti kurmak olduğunu ekliyor.

Çin Büyükelçisi Shaobin’in Perinçek’i ziyareti

Çin Halk Cumhuriyeti’nin yeni Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i partinin genel merkezinde ziyaret etti.

18 Aralık’ta gerçekleştirilen görüşmeye, BMC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da katıldı.

Büyükelçi Liu Shaobin, Vatan Partisi’ni ziyaret etmekten ve Doğu Perinçek’le bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Vatan Partisi ve Çin halkının eski dostu, Genel Başkan Sayın Perinçek, ülkelerimiz arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesinde, her zaman son derece önemli katkılarını sağladı. Sayın Perinçek, hem Çin halkı hem de Çin Komünist Partisi hakkında son derece kapsamlı bilgiye sahip bir lider. Çin’i en az on kez ziyaret ettiğini görüyoruz. Bunu takdirle değerlendiriyoruz.”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de, Türkiye’nin, her zamankinden daha çok Çin dostluğuna ihtiyacı olduğunu ve buna çok önem verdiklerini belirterek, “Önceki Sayın Büyükelçimiz Deng Li ile, Türkiye-Çin işbirliği ve dayanışması için çok başarılı işler yaptık. Sayın Büyükelçimizin birikimini, kariyerini de çok iyi biliyoruz. O’nun da Türkiye’ye güvenlik, uğur ve zenginlik getireceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler:   Doğu Türkistan


0 Yorum

Yorum Yaz