Türkiye'nin Dört Bir Yanından Tüm Mazlumlara Doğ Adalet Çağrısı

Türkiye'nin dört bir yanındaki Furkan gönüllülerinden tüm mazlumlara doğ adalet çağrısı yükseldi.

Türkiye'nin Dört Bir Yanından Tüm Mazlumlara Doğ Adalet Çağrısı
16 Eki 2019 19:14:40

20 aydır büyük bir hukuksuzlukla Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocanın sevenleri adalet çağrısında bulunmaya devam ediyor.

Çeşitli etkinliklerle adalet ve özgürlüğe vurgu yapan gönüllüler, bugün yaptıkları basın açıklamalarıyla tüm

mazlumlara adalet istedi.

Haksız tutukluğu devam eden İslam alimi Alparslan Hocaya, tutsak bebeklere, harbiyeli öğrencilere, 28 Şubat ve KHK mağdurlarına, Cumartesi annelerine ülkede adaletsizlikten muzdarib herkese doğ adalet diyen gönüllüler, farklı şehirlerde basın açıklaması düzenledi.

Adana, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Niğde, Kırıkhan ve Kocaeli'de yüzlerce Furkan gönüllüsünün katılımıyla yapılan açıklamalarda mazlumlar hatırlatılarak, adaletin en kısa zamanda tecellisi arzulandı.

ADANA

Resim

Resim

Resim

Resim

ANKARA

Resim

DİYARBAKIR

Resim

NİĞDE

Resim

KIRIKHAN

Resim

KOCAELİ

Resim

KONYA

Resim

GAZİANTEP

Resim

Resim

Açıklamada "Özelde ülkemizde ve genel itibariyle de dünyada zulüm ve haksızlıklar yaşanırken, adalet yerle bir edilerek adeta adaletin külü kalmışken yine de ümitvâr olmalı ve Müslümanlar olarak en gür seda ile şunları haykırmalıyız!" diyen gönüllülerin gerçekleştirdiği basın açıklamasının tam metni şöyle;

Bismillahirrahmanirrahim

Kıymetli Kardeşlerim ve Değerli Katılımcılar,

Ülkemizde yerle bir edilen adalet kavramının yeniden ihyası için en önemli konu olan tevhid inancının gündeme gelmesi için bugün burada toplandık.

Allah Azze ve Celle insanlığı şirkin karanlığından vahyin aydınlığına çıkması için yeryüzünü, tevhidin nuruyla aydınlatmış ve pusulasını kaybetmiş insanlığa doğru yolu tevhid ile göstermiştir.

Peki, nedir tevhid?

Kıymetli kardeşlerim tevhid bir inançtır.

Tevhid; En çok Allah’ı sevmektir! Sadece Allah’a itaat etmektir, Sadece Allah’a sığınmaktır! Beşerin hayatı üzerinde hükmetme yetkisini sadece Allah’a vermektir! Bütün bu hakları, hak sahibi olan Allah’a vermek ise adaletin en büyük tecellisidir. Yeryüzünün idarecileri olduğuna inananlar, en büyük hak sahibi olan Allah Azze ve Celle’nin kullarının hayatına hükmetme hakkını gasp ederek en büyük adaletsizliğe, en büyük zulme yani şirke düşmüşlerdir.

Allah'ın hakkına göz dikenler, tüm zamanlarda Allah’ın kullarının da haklarını gasp ederek zâlimleşmiş ve diktatörleşmişlerdir. Fikirleri ve ideolojileriyle tevhid inancının önüne geçemeyenler, onu hâkim kılmak isteyenlerlerin önüne geçmiş, türlü türlü zulümler ile tevhidi haykıran muvahhidlerin sesini kısmak istemişleridir.


Kıymetli kardeşlerim bilinmelidir ki, Hakikat susmaz! SUSTURULAMAZ! Güneş balçıkla sıvanmaz. İslam’ın elmas gibi hakikatlerini konuşan ve anlatan bir nesil Allah'ın yardımı ile kıyamete kadar vâr olacaktır.

Değerli halkımız!

Özelde ülkemizde ve genel itibariyle de dünyada zulüm ve haksızlıklar yaşanırken, adalet yerle bir edilerek adeta adaletin külü kalmışken yine de ümitvâr olmalı ve müslümanlar olarak en gür seda ile şunları haykırmalıyız!

-Sinemiz çatladı beklemekten, küllerinden yeniden doğ adalet!

-Asırlarca insanlığa adaleti öğreten Hz. Ömer’in terazisinden doğ adalet!

-Yüzyıldır inim inim inleyen şu mazlum ümmetin duasından doğ adalet!

-Hz.Yusuf’un izinde mücadele eden yiğitlerin üzerine, Mısır zindanlarında mahkumiyete teslim edilmiş mustazafların üzerine doğ adalet!

-Âhı, arş-ı âlâyı arşı titreten ülkemin tüm mazlumları için doğ adalet!

-Şafak vakti öncesindeki karanlık gibi umutsuzluk karanlığına düşen ve zindan duvarları ardından yolunu gözleyenler için doğ ey adalet!

-Doğ adalet! Gel ki umudunu kaybedenler yeniden yeşersin. Fidanları sökenler yenilsin, hak üstün gelsin.

-Ahmed b. Hanbel’in kararlılığından, Fatih Sultan Muhammed’in parmağından, İskilipli’nin sarığından bir kez daha doğ adalet!

-Zindanlardaki 864 bebek için, 28 Şubat Mağdurları için, Cumartesi anneleri için ve hapsedilen fikir sahipleri için Doğ Adalet

-Harbiyeli masum öğrenciler için, tüm KHK’lılar için ve haksız yere zindanlara atılan kadın/erkek tüm mazlumlar için artık doğ adalet!

-Bütün hayatını dini ve milletinin hizmetine adamış, ülkemin kıymetli alimi Alparslan Hocamız için, Aslan Hocamız için en güçlü bir şekilde DOĞ ADALET!

Kıymetli katılımcılar ve siz değerli kardeşlerim! Tevhidle boyanmış Furkan gönüllüleri olarak bizler, çağın problemlerine tevhidle ışık tutmaya ve tüm peygamberler gibi adaleti dimdik ayakta tutmaya And içtik! Rabbimize söz verdik!

Hiçbir surette zulme ve haksızlıklara alışmayacağımıza, zalimlerin karşısında el pençe divan durmayacağımıza ve mazlumları sahipsiz bırakmayacağımıza Ant içtik, Rabbimize söz verdik.

Allah azze ve celle zalimler karşısında onurlu bir mücadele veren ve mazlumların yanında olanların yardımcısı, koruyucusu olsun.

Katılımlarınızdan dolayı siz değerli halkımıza teşekkür ediyoruz. Allah’a emanet olun.






0 Yorum

Yorum Yaz