Türkiye'nin Oruç Reis kararını Yunanistan Onayladı

Türkiye’nin Oruç Reis gemisinin doğalgaz sondaj faaliyetlerini Antalya Körfezi ile sınırlandırma kararı Yunanistan tarafından olumlu karşılandı.

Türkiye'nin Oruç Reis kararını Yunanistan Onayladı
23 Ara 2020 15:50:13

Yunanistan Göç Bakanı Yorgo Kumutsakos, Skai televizyonuan yaptığı açıklamada Türkiye'nin Oruç Reis gemisi hakkındaki kararını "Bu olumlu bir gelişme" olarak değerlendirdi.

Atina'daki siyasi yorumcular, söz konusu karar ile beraber Yunanistan ile Türkiye arasında müzakerelerin yeniden başlatılacağı görüşünde birleştiler.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Türkiye'nin Ege'deki Yunan adaları yakınlarında doğalgaz sondaj faaliyetlerini sona erdirmesini diyalogun başlaması için bir şart olarak koşmuştu. Mitsotakis 'ın yaptığı açıklamarında öne çıkan söylem her zaman "Provokasyonları durdurun, istikşafi görüşmeleri başlatın"  olmuştu.

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı dün bir Navtex yayınlayarak Oruç Reis, Ataman ve Cengizhan isimli gemilerin Akdeniz'deki görev süresini 15 Haziran'a kadar uzatmıştı. Yayınlanan Navtex'te faaliyet alanı Antalya Körfezi ile sınırlı tutulmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz