Twitter devlete bağlı medya hesaplarını etiketlemeye başladı

Sosyal medya devi Twitter, devlete bağlı hesaplara etiket koyma uygulamasını başlattı. Uygulamayla hükümet görevlileri ve devlete bağlı medya kuruluşları da etiketlenecek.

Twitter devlete bağlı medya hesaplarını etiketlemeye başladı
07 Ağu 2020 12:25:53

Sosyal medya sitesi Twitter, hükümet ve devlet destekli medya hesaplarına yönelik yeni bir etiketleme sistemini devreye aldı. Şirket, resmi blogunda yaptığı duyuruya göre devlete bağlı medya hesaplarındaki etiketler; belirli resmi devlet temsilcileri, devlete bağlı medya kuruluşları ve bu kuruluşlarla yakından ilişkili kişiler tarafından kontrol edilen hesaplara uygulanacak.

Bu etiketler, ilgili Twitter hesabının profil sayfasında ve bu hesaplardan gönderilip paylaşılan Tweet’lerde görünecek. Bu etiketlerde ilgili hesabın bağlı olduğu ülke ve bu hesabın bir devlet temsilcisi veya devlete bağlı medya kuruluşu tarafından işletilip işletilmediği hakkında bilgiler bulunacak.

KÜÇÜK BİR AMBLEM DE İÇERECEK

Ayrıca bu etiketler, ilgili hesabın resmi bir hesap olarak durumunu belirten küçük bir bayrak simgesini ve devlete bağlı medya platformunun küçük amblemini de içerecek.

Twitter’ın devreye aldığı bu etiketler, şu anda BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinden oluşan beş devlete (ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya) ait şu Twitter hesaplarında görünmeye başladı:

DEVLETE BAĞLI MEDYAYA ETİKET

-Büyük ölçüde jeopolitik ve diplomasi ile uğraşan resmi hesaplar

-Devlete bağlı medya kuruluşları

-Devlete bağlı medya kuruluşları ile ilişkili editörler veya üst düzey gazeteciler gibi kişiler

Twitter, devlete bağlı medya kuruluşları için kullanıcılara bu etiketlerin bulunduğu hesapları veya bu hesapların Tweet’lerini önermeyecek veya öne çıkarmayacak.

Twitter’ın yaptığı açıklamaya göre sosyal ağın resmi ve devlete bağlı medya hesaplarındaki etiketler uygulaması politikası, ilerleyen zamanlarda başka ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletilecek.


Etiketler:   Twitter


0 Yorum

Yorum Yaz