Twitter, etiketleme sistemini genişletme kararı aldı

ABD merkezli sosyal paylaşım platformu Twitter geçtiğimiz dönemde başlattığı ""devlet destekli hesapları etiketleme" sisteminin kapsamını artırma kararı aldı. Twitter, 17 Şubat Çarşamba gününden itibaren Türkiye dahil 16 ülkede, sistemin uygulamaya sokulacağını duyurdu.

Twitter, etiketleme sistemini genişletme kararı aldı
16 Şub 2021 15:52:11

Twitter, geçtiğimiz sene başlattığı hükümet yetkililerini ve devlet destekli medya kuruluşlarını etiketleme sistemini genişletiyor. ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya’da uygulamada olan söz konusu özellik, 16 ülkede daha kullanıma sunacak. Bu 16 ülke arasında Türkiye de yer alacak.

Twitter konuyla ilgili olarak bir blog yazısı yayımladı.Blog'da yer alan bilgilere göre, karar 17 Şubat itibari ile ülkemizde kullanıma girecek. Bu tarihten itibaren devlet kurumları ve kilit görevlerdeki kullanıcıların Twitter hesaplarında bu etiket yer alacak.

Twitter tarafından "Devlete bağlı hesapları tespit etmek için çalışmalarımızı genişletiyoruz” başlığı ile duyurulan karar sonrası bu sistemin geçerli olacağı ülke sayısı da 21’e yükselmiş olacak.

KARAR SİYASİ MÜDAHELE OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Sputnik'te yer alan habere göre, Amerikan medyasına konuşan şirket yetkilileri, söz konusu kararın 'yetkililerin kişisel hesaplarını diplomasi alanında kullandıklarını gördükleri için' alındığını söylese de, bu karar kamuoyu tarafından 'siyasi müdahale' olarak değerlendiriliyor.

Etiketler:   Twitter


0 Yorum

Yorum Yaz