Twitter ‘hackleme vakasıyla’ ilgili tutuklanan Graham Ivan Clark 17 yaşında

Politikacıların ve ünlü isimlerin Twitter hesaplarının ele geçirildiği ‘hackleme vakasıyla’ ilgili üç kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında 17 yaşındaki Graham Ivan Clark’ın 30 ayrı suçtan arandığı belirtildi.

Twitter ‘hackleme vakasıyla’ ilgili tutuklanan Graham Ivan Clark 17 yaşında
01 Ağu 2020 19:35:11

Bugüne dek görülen en büyük siber saldırılardan biri olan, önde gelen politikacıların ve ünlü isimlerin Twitter hesaplarının ele geçirildiği hackleme olayıyla ilgili üç kişi tutuklandı. Tutuklanan kişilerden birinin 17 yaşında, diğerinin 19 yaşında olduğu belirtildi.

Olayla ilgili, ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan 17 yaşındaki Graham Ivan Clark, 22 yaşındaki Nima Fazeli ile 19 yaşındaki İngiliz vatandaşı Mason Sheppard’ın tutuklandıkları, kara para aklamak ve kişisel bilgileri satmakla suçlandıkları belirtildi. Savcılık, 17 yaşındaki Clark’ın 30 ayrı suçtan arandığı ve 18 yaşından küçük olmasına rağmen mali dolandırıcılığa girdiği için, eyalet yasaları gereği yargılamasında bir yetişkin gibi işlem göreceği bilgisini paylaştı.

Temmuz ayında aralarında ABD’nin eski başkanı Barack Obama, Amazon’un sahibi Jeff Bezos, Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Apple ve Demokrat Partili başkan adayı Joe Biden’ın olduğu isimlerin Twitter hesapları hacklenmiş, Twitter’ın durumu fark edip hesapları kapatmasına dek geçen sürede hackerlar 100 bin doların üzerinde Bitcoin elde etmişlerdi.



0 Yorum

Yorum Yaz