'Uzun Yıllardan Beri Yapılmamış Ama Yapılması Gereken Bir Şeydi'

Alparslan Kuytul Hocaefendi 3 Ağustos 2017 tarihinde Elazığlılarla yaptığı sohbet programından sonra kendisine yöneltilen “Müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap verdi.

'Uzun Yıllardan Beri Yapılmamış Ama Yapılması Gereken Bir Şeydi'
07 Ağu 2017 08:15:19

Alparslan Kuytul Hocaefendi, “bence uzun yıllardan beri yapılmamış ama yapılması gereken bir şeydi. Bu doğru bir girişimdir. Köy muhtarına bile nikâh kıyma yetkisi veren devlet müftüye bile yetki vermiyor. Müftü yıllarca okumuş bir adam sen cahil bir muhtara bile yetkiyi veriyorsun müftüye yetki vermiyorsun. Bu zaten saçma bir kanundu. Bu kanunu laiklik için koymuşlardı. Laik bir devlette din adamlarına hiçbir yetki verilmemeli bunun için kaldırmışlardı. Bu hata düzeltilecekse gerçekten biz bir Müslüman olarak bundan memnun oluruz. Yani bir müftünün nikâh kıyması bu kadar önemli mi? Değil de bir haksızlık kalmış olsun. Bir aşağılama kalkmış olsun. Sonuçta nikâhın dini yönü vardır.

Laik çevrelerde bu yasa tasarısına karşı tepki gösteriyorlarmış. Tabi herkes tepkisi gösterebilir. Ancak herkes Allah’a hesabını verir. Karşı geldiği şey doğru olan bir şey ise karşı geldiğin için hesabını verirsin” dedi



0 Yorum

Yorum Yaz