Valilikten akıl almaz savunma(!) Vatandaşlara iftira atıldı!

Camide itikafa giren Gaziantepli Furkan Gönüllülerine cami içerisinde yapılan biber gazlı müdahale hakkında valilik açıklama yaptı. Açıklamada yapılanları haklı çıkarmak için yer alan ifadeler ise pes dedirtti.

Valilikten akıl almaz savunma(!) Vatandaşlara iftira atıldı!
03 Mayıs 2021 18:48:35

Gaziantep Valiliği çeşitli camilerinde itikafa giren Furkan Gönüllülerine biber gazı ile müdahale edilmesi ve gönüllülerin darp edilerek gözaltına alınması hakkında açıklamada bulundu. Sosyal medyada binlerce kişinin tepki gösterdiği camideki o görüntüler hakkında valilik tarafından yapılan açıklama ise hayretler içerisinde bıraktı.

Oruçlu oldukları halde biber gazına maruz kalarak mağdur edilen vatandaş bu sefer de valilikten yapılan açıklama ile mağdur oldu.

Valilik tarafında yapılan açıklamada yer alan çelişkiler ve vatandaşlara atılan iftiralar yine tepki çekecek cinsten

Haklarında Terör nedeni ile soruşturma yapılan kişiler

Açıklamanın başlangıcında yer alan ''Daha önce haklarında muhtelif tarihlerde terör nedeni ile soruşturma yapılan ve kendilerini “Alparslan Kuytul Gönüllüleri” olarak adlandıran kişiler…” ifadesi ile adeta “birazdan ne olduğu ile ilgili anlatacaklarımız önemli değildir, asıl aklınızda kalması gereken bu kişilerin terörist olduğudur” mesajı vermek istenmiştir. Ancak ne Furkan Gönüllülerinin ne de Alparslan Kuytul Hoca’nın terörle bağlantısı olmadığı defalarca kanıtlanmıştır. Yine başka iftiralar ile başlatılan ve beraatle sonuçlanan içi boş dosyalar kullanılarak çamur at izi kalsın stratejisi kullanılmıştır. Ayrıca olayda yer alan kişilerin de herhangi bir soruşturmada adı geçmemektedir.

Galiz küfürler kullanılması

Açıklamanın devamında “…devlete karşı sivil itaatsizlik başlattıklarını söyleyerek devlete, diyanete ve benzeri kurumlara ağıza alınmayacak galiz küfürler etmeleri neticesinde, şahıslar kademeli güç kullanmak suretiyle gözaltına alınmış…” ifadesi yer almaktadır. Furkan Gönüllülerinin bugün ve daha öncesinde meydana gelen hiçbir olayında kameralara yansıyan ve yansımayan sözlü veya fiili karşılığı olmadığı herkes tarafından bilinmektedir.

Postalla girilmedi

Valilik tarafından yapılan açıklamada müdahalenin cami içerisinde değil cami girişinde olduğu ve postallarla girildi meselenin ise gerçeği yansıtmadığı yer almaktadır.

Cami 30 kişi ile itikafa girmek için fiziki şartları sağlamıyor

Yine açıklamada “Bu camilerin fiziki imkanları göz önünde bulundurulduğunda 30 kişinin aynı anda itikafa girmesi pandemi şartları açısından da uygun değildir.” İfadesi yer alıyor. Kocaman cami içerisinde sosyal mesafe kurallarına riayet ederek mesafeli şekilde ibadet eden vatandaşların sayısı üzerinden algı yapmaya çalışılıyor.

Zaten İtikaf için izinli bir cami

Açıklamada ayrıca olayın gerçekleştiği camilerin itikaf için izin verilen camilerden olduğu ifadesi yer alıyor. O halde İtikaf için izin verilen bir camide 5-10 kişi itikafa girmek isteyince neden bu kadar ağır bir müdahalede bulunuldu? Neden oruçlu vatandaşlara biber gazı sıkıldı? Bu kadar Müslüman zaten izinli bir camide itikafa girdiği için neden darp edilerek gözaltına alındı?

Bu soruların tamamının cevabı Valilikten yapılan açıklamanın başında da yer aldığı gibi bu kişilerin Furkan Gönüllüsü olması mı?

Semra Kuytul'dan tepki

Gaziantep valiliği tarafından yapılan hayret veren açıklama için Semra Kuytul Hocahanım şu ifadeleri kullandı:

"Siz bu milleti temsil eden bir kurum olamazsınız!

YAZIKLAR OLSUN!

Polisin orantısız ve caminin içinde yaptığı biber gazlı müdahalenin savunması bu mu olacaktı!

Valilik, vatandaşa iftira atar olmuş.
Esefle kınıyorum."



0 Yorum

Yorum Yaz