Washington: ABD, Serrac’la anlaştı

Washington’dan yapılan açıklamada, “Amerikan büyükelçisi, Libya'nın merkezinde askerden arındırılmış bir çözüme odaklanma ihtiyacı konusunda Başbakan Serrac ile anlaştı” denildi.

Washington: ABD, Serrac’la anlaştı
25 Ağu 2020 09:31:43

Taraflar, Libya'da ilan edilen ateşkese uyarken, görüşme trafiği de arttı. Washington'dan ise, “Libya'da Başbakan Serrac'la anlaştık” açıklaması geldi.

Washington'a göre, ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard Norland, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ile merkezi Libya'da ateşkes ve siyasi çözüme odaklanma ihtiyacı konusunda anlaştı.

ABD'nin Trablus Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada da, Norland'ın Libya'da ateşkes ve petrol üretiminin yeniden başlamasıyla ilgili Libya'nın önde gelen şahsiyetleri ve siyasi yetkilileriyle Pazar ve Pazartesi günleri görüştüğünü bildirdi.

Büyükelçi Norland, Pazar günü gerçekleştirdiği bir telefon görüşmesinde Başbakan Serrac'a verdiği demeçte, Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Hafter yanlısı Tobruk Parlamentosu Başkanı Aguila Sale'nin yaptığı açıklamaların "çok olumlu gelişmeler" olduğunu söyledi.

Büyükelçi Norland dün yaptığı açıklamada ise, “Norveç'in ‘Libya'daki Birleşmiş Milletler Destek Misyonu'nun ev sahipliğini yaptığı 5 + 5 komitesinin, ateşkesi sağlıklı uygulamanın yollarına aradığı ve Libya'da askerden arındırılmış etkili bir çözüme nasıl ulaşılacağına odaklanması gerektiği konusunda da başbakanla anlaştı" dedi.

Norland ayrıca, tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin Libya'dan çıkarılması konusunda da fikir birliğine varıldığını belirtti.

Geçtiğimiz Cuma günü, merkezi Trablus'ta bulunan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, tüm Libya topraklarında tek taraflı ateşkes ilan etti ve Sirte ve Jufra'nın askerden arındırılmış bölgeler olması çağrısında bulundu.

Etiketler:   abd Libya


0 Yorum

Yorum Yaz