• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Washington DC'de gösteriler sokağa çıkma yasağına rağmen sürüyor: Beyaz Saray'ın önü yüksek bariyerlerle çevrildi

Washington DC'de gösteriler sokağa çıkma yasağına rağmen sürüyor: Beyaz Saray'ın önü yüksek bariyerlerle çevrildi

ABD’de siyahi George Floyd’un polis şiddetiyle ölümünün ardından başkent Washington'a sıçrayan gösteriler sürüyor. Beyaz Saray'da daha önce alınan güvenlik önlemleri arttırılırken bölgede protestocular için "Nefes alamıyorum" yazılı maskeler satılmaya başlandı.

Washington DC'de gösteriler sokağa çıkma yasağına rağmen sürüyor: Beyaz Saray'ın önü yüksek bariyerlerle çevrildi
03 Haz 2020 09:19:20

ABD’de siyahi George Floyd’un Amerikan polisi tarafından öldürülmesinin ardından ülke genelinde düzenlenen protestolar devam diyor. Başkent Washington DC'ye de sıçrayan eylemler, Beyaz Saray önünde bugün de devam ediyor.

Beyaz Saray'a yönelik daha önce alınan güvenlik önlemlerine yenisi eklendi. Beyaz Saray'ın önü büyük ve yüksek demir bariyerlerle çevrildi.

Protestocular demir bariyerlerin önünde "Siyahilerin hayatı önemlidir", "Adalet yoksa barış da yok" , "Nefes alamıyorum" yazılı pankartlarla diz çökerek gösterilerine devam etti.

​Protestocular için ücretsiz yiyecek, içecek ve el dezenfektanın yer aldığı bir stant da kuruldu. Koronavirüs salgını gölgesinde devam eden protestoda ayrıca, "Nefes alamıyorum" yazılı maske satışı yapılıyor.

​ABD'nin 82. Hava İndirme Tümeni'nden 750 asker Washington'a konuşlandı

ABD yönetimi, siyahi George Floyd'un Minnesota eyaletinde gözaltına alınırken polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan olaylara karşı Washington DC'de tedbirleri sıkılaştırmaya devam ediyor. 

Akşam saatlerinde başkente gelecek 1500 Ulusal Muhafız askerinin yanı sıra ordunun Washington yakınlarındaki askeri üslere de sevkiyatlar yaptığı ortaya çıktı. 

​Alınan bilgilere göre, Andrews Hava Üssü'ne, 82'nci Hava İndirme Tümeni Acil Müdahale Tugayından 750 askerin yanı sıra 10 Black Hawk ve 4 Chinook tipi olmak üzere 14 helikopter de intikal etti.  Askerlerin şu aşamada herhangi bir müdahalede bulunmayacağı ve sadece tedbir amaçlı bölgeye sevk edildiği belirtiliyor. 

Trump daha önce gerekirse orduyu ülkede yaşanan şiddet olaylarına karşı kullanacağını ifade etmişti. Senatodan bazı Cumhuriyetçi senatörler ordudan destek alınmasına destek vermişti. 82'nci Hava İndirme Tümeni Acil Müdahale Tugayı daha önce ABD'nin İran ile Irak'ta yaşadığı gerilimler üzerine Irak'a sevk edilmişti.  



0 Yorum

Yorum Yaz