WhatsApp'a İsrail kaynaklı casus yazılım bulaştı, güncelleme çağrısı yapıldı

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden cep telefonlarına İsrail kaynaklı gelişmiş bir casus yazılımın bulaştığı tespit edildi. Uygulama dün 1,5 milyar kullanıcısından önlem olarak uygulamayı güncellemelerini istedi.

WhatsApp'a İsrail kaynaklı casus yazılım bulaştı, güncelleme çağrısı yapıldı
14 Mayıs 2019 18:03:05

Financial Times gazetesi, İsrailli yazılım firması NSO Grup'un geliştirdiği casus yazılımın, WhatsApp uygulamasını kullanan cep telefonları ve diğer cihazlara bilgisayar korsanları tarafından uzaktan yerleştirilebildiğini yazdı.

CEVAPSIZ ÇAĞRILARLA TELEFONLARA SIZDILAR

WhatsApp'ın sözcüsü de kötücül yazılımın uygulamanın arama fonksiyonu üzerinden sadece cevapsız çağrılar yoluyla telefonlara sızabildiğine dikkat çekti.

"AY BAŞINDA FARK ETTİK"

Yazılımdan etkilenen kullanıcı sayısının bilinmediğini ancak kullanıcıların seçilerek hedef alındığını belirten sözcü, şirketin bu durumu ay başında fark ettiğini söyledi.

SES ve KAMERA KAYITLARINI ELDE EDEBİLİYOR

NSO Grup'un geliştirdiği Pegasus isimli yazılım, sızdığı cihazların konumlarının yanı sıra ses ve kamera kayıtlarını da elde edebiliyor.

NSO GRUP: SADECE DEVLETLERE SATIYORUZ

Financial Times, İngiltere'de insan hakları savunucusu bir avukatın hedef alındığını iddia etti.

Euronews'e konuşan NSO Grup sözcüsü, şirketin yazılımları "suç ve terörle mücadele amacıyla yalnızca devlet kurumlarına" lisans verdiğini, ancak "kamu güvenliğinin sağlanması için istihbarat kurumlarının bu teknolojinin nasıl kullanıldığını bildiklerini" söyledi. Sözcü, şirketin bilgisi dahilinde hiçbir kişi ve kurumun hedef alınmadığını söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz