• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • WSJ: Suud ve BAE veliaht prensleri Biden’la görüşmeyi reddetti, yerine Putin’le konuştu

WSJ: Suud ve BAE veliaht prensleri Biden’la görüşmeyi reddetti, yerine Putin’le konuştu

Habere göre Beyaz Saray petrol fiyatlarının yaklaşık 14 yıldan beri ilk kez varil başına 130 doları aşması nedeniyle, ihtiyaç duyduğu iki önemli Körfez ülkesiyle, Biden döneminde bozulan ilişkilerini tazelemek için girişimlerde bulundu.

WSJ: Suud ve BAE veliaht prensleri Biden’la görüşmeyi reddetti, yerine Putin’le konuştu
09 Mar 2022 15:41:48

Suudi Arabistan ve BAE, milyonlarca varil ilave petrol pompalama kapasitesine sahip. Bu kapasite kullanılabilirse, Amerikan benzin fiyatlarının yüksek seviyelerde olduğu bir zamanda ham petrol piyasasını sakinleştirmeye yardımcı olabilir.

Wall Street Journal’a konuşan ABD’li bir yetkili, Suudi Prens Muhammed ile Biden arasında planlanan görüşmeyle ilgili olarak “Bir telefon beklentisi vardı, ancak olmadı. Petrol musluğunu açması isteniyordu” dedi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya liderliğindeki üretici grubu arasında onaylanan bir üretim planına bağlı kalacaklarını söyleyerek daha fazla petrol pompalamayı reddetti. Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Rusya ile enerji ittifakı OPEC’in gücünü artırırken Suudileri ve BAE’yi Moskova’ya yaklaştırdı.

Dion Nissenbaum , Stephen Kalin ve  David S. Cloud imzalı haberde, geçtiğimiz hafta MBS (Muhammed Bin Salman) ve MBZ’nin (Muhammed Bin Zayed) Biden ile görüşme yapmayı reddettiği ve ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den bir telefon aldığı yazıldı. Aynı ikili daha sonra Ukrayna cumhurbaşkanı ile görüştü.

Etiketler:   Putin


0 Yorum

Yorum Yaz