Yahudi yerleşimciler düzinelerce zeytin ağacını yerinden söktü

Bir grup Yahudi yerleşimci bu sabah (7 Eylül Pazartesi), Ramallah'ın kuzeydeki Turmusaya beldesinde düzinelerce zeytin ağacını yerinden söküp gasp etti.

Yahudi yerleşimciler düzinelerce zeytin ağacını yerinden söktü
07 Eyl 2020 22:36:09

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, belde yakınlarındaki Yahudi yerleşim birimlerinden gelen fanatik yerleşimciler, ovadan 45 zeytin ağacını söküp çaldı.

Her yıl yaklaşan zeytin hasadı mevsimiyle birlikte yerleşimciler Filistin halkına ve topraklarına yönelik saldırılarını artırıyor. Bu dönemdeki saldırıların hedefinde ise zeytin ağaçları oluyor.

Yerleşimci çetelerin sistematik olarak Filistinlilere ait zeytin ağaçlarına saldırdığını daha önce belirtmiş olan bazı insan hakları örgütleri, Yahudi yerleşimcilerin gasp ettikleri Filistinlilere ait zeytinleri işgalci güvenlik güçlerine sattığını ve gaspçı yerleşimcilerin tespit edilmesi halinde ise herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da, 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal boyunduruğu altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.




0 Yorum

Yorum Yaz