Yahudi yerleşimcilerden ağaç katliamı: Filistinlilere ait 300 zeytin ağacı kesildi

Yahudi yerleşimcilerden ağaç katliamı: Filistinlilere ait 300 zeytin ağacı kesildi
02 Oca 2021 14:09:38

Siyonistler yıllardır aralıksız devam eden insan katliamının yanısıra Filistinlilere ağaç katliamı ile de zulmediyor. Siyonist İsrail’in dünyanın dört bir yanından toplayarak Filistin toraklarına yerleştirdiği ırkçı Yahudiler, Haris beldesinin batısında bulunan Et-Tairat bölgesinde Filistinlilere ait 300 zeytin ağacını kesti.

İşgal altındaki Filistin topraklarında ikamet eden Yahudi yerleşimciler, sık sık Batı Şeria'da Filistinli çiftçilerin en önemli geçim kaynağı olan zeytin ağaçlarını kesiyor veya ateşe veriyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'ya konuşan görgü tanıkları, Batı Şeria'nın Selfit kentinin kuzeybatısındaki Deir Istiya ve Haris kasabalarında zor kullanılarak kurulan "Refafa" yerleşim merkezi sakini bir grup Yahudi yerleşimcinin, Hasan Udeh Sultan’nın mirasçıları ile Ömer ve Abdurrahim Ahmed Simare kardeşlere ait 300’den fazla zeytin ağacını kestiğini bildirdi.

Söz konusu zeytin ağaçlarının kesildiği bölge, daha önce de buraları ele geçirmeye çalışan fanatik Yahudi yerleşimciler ve işgal güçlerinin saldırılarına maruz kalmıştı.

Filistinli kaynaklar, tüm ulusal ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına, işgal rejiminin ve Yahudi yerleşimcilerin haksız ve hukuksuz uygulamalarına son vermeleri için acil müdahale çağrısında bulundu.

Diğer taraftan Selfit Valisi Abdullah Kamil, işgal rejiminin ve Yahudi yerleşimcilerin bölge halkına ve mallarına yönelik artan saldırılarına sessiz kalmamak gerektiğini vurguladı.

Kamil, kitlesel halk direnişi yoluyla bu ihlalleri durdurmak için sahada pratik adımların atılmasını hızlandırma ve yerleşim yerlerindeki koruma komitelerini harekete geçirme ihtiyacına dikkat çekti.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kamil, bölge halkına yönelik tekrarlanan bu saldırıları ve barbarca uygulamaları engellemek için tüm yerel ve uluslararası düzeylerde acil eylem çağrısında bulundu.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da kimisi planlı kimisi de plansız olarak kurulmuş 500 civarında yahudi yerleşim merkezi ve ikamet alanı bulunuyor. Buralarda ikamet eden toplam 700 bin civarında Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal boyunduruğu altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz