Yahudiler yine Mescid-i Aksa'yı bastı!

Ramazan ayında provokasyonlarına devam eden Siyonist İsrail güçleri eşliğinde Yahudilerin Mescid-i Aksa'yı bastı. Ramazan dahi dinlemeyen Yahudiler, Harem-i Şerif'te dolaştı.

Yahudiler yine Mescid-i Aksa'yı bastı!
20 Nis 2021 17:40:15

Filistin'i işgal altında tutan Siyonist  İsrail, Ramazan ayında Filistinlilere yönelik provokatif adımlar atmaya devam ediyor. Siyonist İsrail Ramazan ayının ilk gününde 200'ü aşkın fanatik Yahudi'ye eşlik ederek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti. Mescid-i Aksa'da teravih kılan Filistinlilere her gece saldıran Siyonist İsrail güçleri eşliğinde bir kez daha Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Siyonist İsrail güçlerinin korumasındaki 200'ü aşkın fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'yı bastı. Harem-i Şerif'in avlularında dolaşan 211 Yahudi, daha sonra ayrıldı.

Fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif'e düzenlediği bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

" Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor"

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. 
Yahudiler ise içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Ancak Yahudiler, 2003'ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor.

Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.



0 Yorum

Yorum Yaz