Yargı paketi kabul edildi, tutuklu gazeteciler için tahliye başvurusu

Yargı paketi kabul edildi, tutuklu gazeteciler için tahliye başvurusu
24 Eki 2019 16:49:26

Cumhuriyet gazetesi davasında üç yıl bir ay 15 gün hüküm giyen gazete çalışanı Emre İper ve dört yıl iki ay hapis cezasına hükmedilen CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem tahliye ve temyiz başvurusu yapıldı. Ayrıca üç yıl dokuz ay ceza alan Özgür Gündem gazetesi eş yayın yönetmeni Hüseyin Aykol da, infaz yasasından yararlanmak üzere tahliye başvurusu yapan isimler arasında. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı yargı reformu paketinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, istinaf mahkemelerinde beş yılın altında aldıkları cezası kesinleşenlere temyiz başvurusu, halen cezaevinde cezaları infaz edilenlere de tahliye yolu açıldı.

Yargı reformu paketinin yürürlüğe girmesiyle birlikte, hakaret, cumhurbaşkanına hakaret, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, terör propagandası, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefetin de aralarında bulunduğu bazı suçlardan Yargıtay’a temyiz başvurusu yapılması yolu açıldı.

Bu kapsama giren suçlardan hüküm giyenler, 15 gün içinde temyiz başvurusu yapabileceği gibi, hala cezaları infaz edilenler de tutukluluklarının yeniden gözden geçirilmesi için ilk derece mahkemelerine başvuruda bulunabilecekler.

 




0 Yorum

Yorum Yaz