Yasal hakkını kullanan 44 Furkan Gönüllüsü yarın hakim karşısına çıkacak!

Geçen yıl Atatürk Parkı'nda kitap okuma etkinliğinin ardından basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yapmaları gerekçesiyle haklarında dava açılan 44 Furkan Gönüllüsü Adana'da hakim karşısına çıkacak.

Yasal hakkını kullanan 44 Furkan Gönüllüsü yarın hakim karşısına çıkacak!
24 Eyl 2020 23:14:35

Gerekçe: Basın Açıklaması ve Gösteri Yürüyüşü!

Furkan Vakfı Gönüllüleri, geçen yıl Adana Atatürk Parkı'nda gerçekleştirdikleri kitap okuma etkinliğinin ardından basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yapmaları sebebiyle yarın 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

44 vatandaşın hakim karşına çıkacağı mahkemenin haksız yere açıldığını belirten vakıf gönüllüleri, hukuksuzca başlatılan davaların sürdürülmesini birer yıldırma politikası olarak gördüklerini belirtti.

Alparslan Kuytul Hoca'nın cezaevine girdiği dönemde, tüm mazlumlar için hak arayışında bulunan Furkan Gönüllüleri, gerçekleştirdikleri eylemlerle zulümleri duyurmayı ve yapılan haksızlıkların son bulmasını hedefliyordu.

Herkesin önceden izin almaksızın silahsız olarak toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmaya dair anayasal hakkı bulunmasına rağmen düzenlenen etkinliklerin mahkemelere taşınması yargı zulmü olarak görülmeye devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz