Yaşayıp yaşamadığınız önemli değil

ABD tarafından yapılan işkenceleri yayınladığı için hapse atılan eski CIA ajanı John Kiriakou, mahkumlara işkence yapılması için emri ABD başkanının verdiğini söyledi.

10 Şub 2015 11:19:43

CIA tarafından kullanılan işkence tekniklerini anlattığı için tutuklanan eski CIA ajanı John Kiriakou, hapisten çıktıktan sonra Rus haber ajansı Sputnik ile röportaj yaptı.

Kiriakou, CIA tarafından mahkumlara işkence yapılmasının ABD başkanının emri olduğunu söylerken, ABD adalet sisteminin de reforma ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Hapishane görevlilerinin mahkumlara pislik gibi davrandığını, mahkumların insan yerine konmadığını söyleyen Kiriakou, direnen mahkumların da tek kişilik hücrelere atıldığını söyledi.

70'lerinde kalp krizi geçiren, tekerlekli sandalyesinde ağlayan bir mahkuma bile kayıtsızlıkla yaklaşıldığını belirterek, "kimse sizi umursamıyor. Kimse sağlığınızı umursamıyor. Yaşayıp yaşamadığınız önemli değil" dedi. 

Bir işkence görüldüğünde, işkenceyi yapan kişinin üstlerine başvurmanın sonuçsuz kaldığını söyleyen Kiriakou, gidilebilecek tek yer olarak basını gördüğünü söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz