Öncü Neslin Yükselen Sesi: FURKAN NESLİ DERGİSİ

Yazar: Semra KUYTUL Tarih: 18 Mayıs 2016

Bizlere Furkan Nesli Dergisi ile bir yol açarak; bu davaya yazılı olarak da hizmet etmeyi nasip eden Allah’a hamd olsun. Hayatıyla, Allah yolunda her türlü mücadelenin örneğini ortaya koyan Efendimize salât ve selam olsun.

Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi siz değerli okurlarımızın üzerine olsun.

Bu ümmetin kurtuluşu için meşru her türlü yolla mücadele etmenin elzem olduğu şu günlerde yazılı yayın da elbette çok büyük bir önem arzetmektedir.
İslam dininin yayılması ve bu kutsal davetin her gönle ulaşması için her türlü yolu kullanmak “Allah yolunda cihad” kapsamında Müslümanların vazifesidir. Allah Rasulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem bu daveti insanlara ulaştırmak için elinden gelen her türlü imkânı değerlendirmede de bizlerin örneğidir. O da tüm peygamberler gibi bazen gizli bazen açık, bazen tek tek bazen toplu, bazen evde bazen dışarda, gece gündüz davetini sürdürmüş ve en etkili yolları ve üslubu kullanmaya çalışmıştır. Peygamber Efendimiz, kendisi henüz Mekke’deyken ashabından Mus’ab b. Umeyr’i Medine’ye öğretmen olarak tayin etmiş ve onun eliyle daveti başka bir beldeye ulaştırmak istemişti. Daha sonra Medine’ye hicret gerçekleşip İslam devletine ulaşıldığında da yine o kadarıyla yetinmemiş ve çevre kabilelere davetçiler göndererek davetini yayma çabasına devam etmişti. Çünkü o, tüm insanlığın kurtuluşu için gönderilmiş bir peygamberdi bu sebeple de davasını tüm insanlığa yaymaya çalışıyor ve bunun için her türlü imkânı değerlendiriyordu. İslam davetçilerinden birlikleri oluşturuyor ve yakın-uzak birçok kabileye gönderiyor bu şekilde de İslam’a davet ettiriyordu. Bu çabanın içinde mektuplar göndermek de vardı. Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem birçok kabile ve devlete mektup göndererek onları İslam’a davet etmiştir. 
Bizlere Allah yolunda davet ve mücadelenin her yolunu öğreten Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem bu şekilde ümmetine, yazılı davetin misalini de sunmuş olmaktadır. Furkan Nesli Dergisi de İslami davetin; her eve, tüm illere hatta yurt dışına ulaştırılma gayretinin bir parçasıdır. Bu manada Furkan Nesli Dergisi; her meseleye Kur’an ve Sünnet penceresinden bakan yayın çizgisi, değişmez prensipleri ve şümullü içeriği ile öncü nesle, ümmete mektuptur.

Yazılı davet; maksadın anlatılmasında bazen konuşmaktan daha hikmetli olabilmektedir. Onu eline alan muhatabın ön yargısız ve defalarca okuması mümkündür. Bugün her ne kadar videolar da kayıt altına alınıp defalarca dinlenebiliyorsa da yazılı çalışmanın yeri her zaman ayrıcalığını korumaktadır. Yazılı çalışmalarda konular okuyucuya doğaçlama olarak değil; düşünerek, deliller toplayarak, konu konu tasnif edilerek, tertiplenerek ve en isabetli kelimeler seçilerek özenle hazırlanır. Tabi bu, yazardaki hassasiyetle de yakından alakalıdır. Böyle hazırlanan sunumlar, maksad kayması yaşanmaksızın düşünmeye sevkederek, okurun ufkunu genişletmeye dönük hizmet eder.

Bugün yazılı çalışmanın önemini gösteren diğer bir nokta da yayın organı olarak kullanılmasıdır. Gazete ve dergi gibi çalışmalarla anlatılan dava; davetçilerin girmediği ya da giremediği mekânlara ulaşma imkânı bulur ve kalıcılığıyla sonraki nesillere taşınır. Bir dergi bir eve giriyorsa o ev halkı onu değerlendirmese bile ondan istifade etmek; bazen onun misafirine, bazen komşusuna, bazen çocuğuna, bazen de torununa nasip olabilir. Nitekim bize gelen bazı bilgilere göre çöpte bulduğu dergimizle hidayete eren ve davamızla tanışan bir kardeşimiz dahi mevcuttur. 
Biz de 2011 yılında yayın hayatına girdiğimiz Furkan Nesli Dergisiyle, peygamber sünnetini ihya ediyor ve yukarda açıkladığımız tüm bu faydalara binaen 5 senedir bu zorlu yolculuğa devam ediyoruz. ‘Zorlu’ diyorum çünkü başta Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi olmak üzere tüm yazarlarımız diğer dergi ve kitap yazarlarından birçoğunun aksine sadece masa başında çalışmıyor. Elhamdülillah Furkan Nesli Dergisi’nin tüm yazar hatta çalışan hatta dağıtan kadrosu aynı zamanda ümmetin kurtuluşu için gerçekleştirilen mücadelenin merkezinde yer alıyor. Çoğu zaman gündüz sahada gece masada gösterilen gayretlerle yürüyen bu çalışma, bu özelliğiyle; tüm yazarlarına hayatın gerçeklerinden kopmayan ve dışında kalmayan canlı bir bakış açısı kazandırmaktadır. Böyle bir kadrosunun varlığı Furkan Nesli Dergisi’nin yazılarına can vermektedir ve bu haliyle diğer yayın kuruluşlarına büyük bir fark atmaktadır. 
Furkan Nesli Dergisi’nin tüm yazar kadrosu adına söyleyebilirim ki; en baştan itibaren hedefimiz asla sadece bilgi vermek olmadı. Furkan Nesli Dergisi bir dava dergisi olarak yola çıktı ve onu eline alan her ferde ve girdiği her eve İslam davasını ulaştırma maksadına dayandı.

Furkan Nesli Dergisi okurlarına sadece teknik ve teorik bilgi sunmakla kalmamakta, kazanılması gereken İslam ahlakını, bir Müslümanda olması gereken ümmet şuurunu, kardeşlik ruhunu, dayanışma ve yardımlaşma alışkanlıklarını tazeleyen bir çizgide ilerlemeye çalışmaktadır. Onu okuyan okurumuz, tarihten bugüne tevhid mücadelesine şahit olur, Kur’an’dan ve Sünnetten elde edilen vitaminlerle beslenir.

Tüm yazar kadrosunun vazgeçilmez kaynağı Kur’an ve Sünnet’tir. Her meseleye Kur’an ve Sünnet ışığında bakmaya çalışmak değişmez düsturumuzdur. Dergimizin tüm yazarları, yazmış oldukları yazılarında Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’den edindikleri hassasiyetle Kur’an ve Sünnet çizgisini muhafaza etmek için azami gayret sarfetmektedirler. Bugünün Müslümanına en çok lazım olan bu doğru istikameti koruyabilmek ve Kur’ani değerlerin yeniden hayat bulmasını sağlamaya çalışmak Furkan Hareketinin de kendisine vazife bildiği önemli bir husustur. 
Furkan Nesli Dergisi olarak yayın hayatına başladığımız ilk günden bu yana ‘FURKAN’ isminin de gereği olarak yanlışa karşı çıkmaktan, haklıya ve doğruya taraf olmaktan da çekinmedik. İnsanlara doğruları anlatmak nasıl ki mühim bir vazife ise çağımızda ortaya çıkan bir takım sapık fikir ve inanışlarla da mücadele etmek de aynı şekilde mühim bir görevdir. 
Öncelikli vazifesi İslami bilinç kazandırmak ve davet olan dergimiz, Müslümanların sıcak gündemini de takip ederek Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin meselelere basiretli yaklaşımlarından ilham alarak güncel ve siyasi meselelerde de okuruna yol göstermekte ve şu karanlık çağımızda yönünü şaşırmış insanımıza ışık olma gayretindedir. 
Daima sıcak gündemi takip ettiğimiz dergimizde hem Müslümanların hem dünya insanlarının gündemi ve ihtiyaçlarına temas edilmektedir. Takip eden okurlarımızın da dikkatlerinden kaçmayacağı gibi konular çağdaş bir şekilde ele alınır, haber yorum sayfalarıyla da sıcak gündeme temas edilerek günümüz meseleleri Kur’an ve Sünnet ışığında yorumlarla desteklenir. 
Furkan Nesli Dergisi “Biz Medeniyetimize Dönüyoruz” sloganı kapsamında İslam Medeniyeti’nin güzelliğinin farkına varmış öncü bir nesil, Furkan Nesli yani hakkı bâtıldan ayıran bir nesil oluşturma çabasındadır. Bu manada Furkan Nesli Dergisi’nin en önemli görevi; her ay özenle hazırlanan zengin içeriği, yazarların son derece hassasiyetle kaleme aldığı yazılar ve her vitamini vermek amacıyla değinilen çeşitli konularla, her meseleye Kur’an ve Sünnet penceresinden bakan bu neslin oluşmasına katkı sağlamaktır.

Yayın hayatına başladığı günden bu yana Öncü Neslin Yükselen Sesi olmaya çalışan Furkan Nesli Dergisi’ne 5. yılını görmeyi nasip eden Allah’a hamd olsun. Bu zaman zarfı içinde giderek büyüyen Furkan Nesli, okurlarıyla daha büyük bir aile olma yolunda Rabbimizin izin verdiği müddetçe daha nice yıllara beraber yürüyelim.
Bu çabalarımızla ümmetimizin uyanışına ve kurtuluşuna katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize!

Paylaş:  
Semra KUYTUL
Semra KUYTUL