YKS 2020 tarihi mahkemelik oldu

YKS 2020 tarihi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, YKS tarihinin durdurulması için yargıya başvurduğunu açıkladı.

YKS 2020 tarihi mahkemelik oldu
08 Mayıs 2020 17:19:55

YKS 2020 tarihine ilişkin tartışmalar ve tepkiler devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre, İyi Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, YKS tarihinin değişmesi kararının kamu yararına olmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması için yargıya başvurduğunu açıkladı.

YKS 2020 TARİHİ MAHKEMELİK OLDU

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin değişmesini yargıya götürdü. Kendi kızı da YKS'ye girecek olan Dervişoğlu, hükümetin gençlerle empati kuramadığını vurgulayarak, koronavirüsü ile mücadele edilen bu günlerde gençlerin zaten stres altında olduğunu, öğrencilerin ve ailelerinin yıllarca verdiği emeğin keyfi sınav tarihi değişimi ile heba olabileceğini belirtti.

SINAVA GİRECEK GENÇLERDE TERS ETKİ OLUŞTURMUŞTUR

"Sadece sınav tarihleriyle değil gençlerin de hayalleriyle oynuyorsunuz" diyen Dervişoğlu, dava dilekçesinde, "Normalleşme süreci sebep gösterilerek sınav tarihi bir ay erkene alınması sınava girecek gençlerde normalleşmenin tam tersi bir etki oluşturmuştur" dedi.

Dervişoğlu kararın öğrencilerin ve ailelerinin lehine olmadığını bu sebeple ivedilikle yürütmenin durdurulması gerektiğini belirtti.

YKS hükümetin kararıyla 27-28 Haziran tarihlerine çekilmiş, öğrenciler karara büyük tepki göstermişti.

Etiketler:   YKS


0 Yorum

Yorum Yaz