Youtube, Gmail, Google Analytics ve arama sayfası çalışmıyor

Arama motoru devi Google ve sağladığı hizmetlerde erişim sorunu yaşanıyor. Google'da arama yapamayan ziyaretçiler de 'Google neden açılmıyor?' sorusunun cevabını öğrenmek istiyor. Google'dan ise erişim sorunu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

Youtube, Gmail, Google Analytics ve arama sayfası çalışmıyor
19 Ara 2019 12:03:40

Google’da meydana gelen yavaşlama sunduğu tüm hizmetlerde aksamaya neden oldu.

Youtube, Gmail, Google Analytics ve arama sayfasındaki yavaşlıkla ilgili kısa süre içerisinde açıklama yapılması bekleniyor.

Şimdilik yaşanan sıkıntıların Rekabet Kurumu ile Google arasında yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıp kaynaklanmadığı da bilinmiyor.

Webtekno'nın aktardığına göre krizin çıkış noktası Google mobil uygulamalarıydı. Bugün yaşanan erişim yaşanan sorunları ise mobil cihazlar dahil, masaüstü servislerini de ilişkilendiriliyor.

EN FAZLA ETKİLENEN ÜLKELER

Downdetector'da yer alan verilere göre Google'da yaşanan sorundan Türkiye ve Japonya en fazla etkilenen ülkeler oldu.

Benzer şikayetlerin Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Romanya ve Yunanistan'dan da geldiği de ifade edildi.

'SORUN GLOBAL KAYNAKLI'

CNN TÜRK'ün Google yetkililerinden ulaştığı bilgilere göre meydana gelen problem global kaynaklı bir sorun olarak belirlendi. Problemin kaynağına ulaşmak için yetkililer çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan bazı kullanıcıların VPN ile diğer ülkeler üzerinden Google'a ve hizmetlerine sorunsuz olarak erişebildiği iddia ediliyor.

'SİBER SALDIRI DEĞİL'

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre sorunun internet alt yapısından veya DDoS benzeri bir siber saldırıdan değil, doğrudan Google sunucularından kaynaklandığı gözleniyor.

Bulgaristan üzerindeki sunucularda yoğunlaşan sorun, Türkiye'nin internete çıkış noktalarından biri Bulgaristan olduğu için en çok Türkiye'de hissedildi.

DNS'LERDE PROBLEM YAŞANIYOR

Gelen ilk tespitlere göre Google DNS'lerindeki 'stability' problemi yaşanıyor ve bu nedenle de bağlantı isteklerine cevap alınamıyor.

BAKANLIKTANA İLK AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Google servislerinin çökmesiyle ilgili, "Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır" dedi.

Etiketler:   google


0 Yorum

Yorum Yaz