YPG'de Türkiye'den 8500 kişi varmış

Türkiye’den 4 bin 500 kişi, PYD’nin askeri kanadı YPG’ye katıldı. PKK dağ kadrolarından da 4 bine yakın örgüt mensubu Suriye’de YPG saflarında savaş yürütüyor.

YPG'de Türkiye'den 8500 kişi varmış
26 Haz 2015 11:29:27

PKK’nın Suriye kolu Demokratik Birlik Partisi (PYD)'nin en büyük desteğin Türkiye’den gördüğü iddia ediliyor. Türkiye'den ve PKK'dan toplam 8 bin 500 kişinin YPG saflarına katıldığı belirtiliyor.

Hürriyet'in haberine göre istihbarat birimlerinin hazırladığı raporda, IŞİD’in Kobani’ye saldırmasından sonra Türkiye’den 4 bin 500 kişinin legal-illegal yollarla Suriye’ye geçerek YPG’nin saflarına katıldığı belirtildi. PKK’nın dağ kadrosundan da 4 bine yakın militanın Suriye’ye geçerek YPG ile birlikte savaştığı kaydedildi.

YPG için savaşan Türk vatandaşı 690 kişinin çatışmalarda yaralandığı ve söz konusu bu kişilerin Türkiye’ye getirilerek bölgedeki farklı il ve hastanelerde tedavi edildiği de belirtilerek, bu kişilerden tedavisi tamamlanan ve PKK-PYD terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen kişilerin sorgulandığı ve sadece 100’e yakın kişinin tutuklandığı, diğerlerinin ise yargılama süreçlerinin devam ettiği kaydedildi. Ocak ayından 20 Haziran tarihine kadar PYD saflarında savaşan 173 Türk vatandaşının çatışmalarda hayatını kaybettiği ve Türkiye’ye getirilerek defnedildiği ifade edildi.

Başta ABD, Almanya ve İngiltere olmak üzere 17 ülke vatandaşının Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek PYD saflarında savaştığı bildirildi. Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından sonra 2 sınır kapısında kontrolü bulunan PYD, son dönemde kontrol ettiği bölgeleri genişleterek Suriye ile Türkiye arasındaki 13 sınır kapısından 6’sında denetimi sağladı. PYD, Islahiye-Meydani Ekbez, Mürşitpınar-Ayn El Arap (Kobani), Ceylanpınar-Resulayn, Şenyurt-Derbesye, Cizre-Andivar ve son olarak Akçakale-Tel-Abyad sınır kapılarının Suriye tarafında tamamen kontrolü sağladı.



0 Yorum

Yorum Yaz