Yunanistan'da kar fırtınası: 4 kişi hayatını kaybetti

Yunanistan’da son 12 yılın en soğuk kışı yaşanırken dondurucu soğukta hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Kötü hava koşulları nedeniyle 250 bin kişinin elektriksiz kaldığı bildirildi.

Yunanistan'da kar fırtınası: 4 kişi hayatını kaybetti
17 Şub 2021 11:30:00

Yunanistan, günlerdir yoğun kar fırtınaları ile mücadele ederken, başkent Atina'da kar fırtınası etkili oldu. Ülkede kar yağışı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4’e yükseldiği ifade edildi. Yunanistan Meteoroloji Dairesi, Medea olarak bilinen kar fırtınasının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve kar fırtınasının hafta sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

250 BİN KİŞİ KARANLIKTA

Kötü hava koşulları nedeniyle başkent Atina’nın birçok bölgesine elektrik verilemediği ve 250 bin kişinin elektriksiz kaldığı kaydedildi. Yunan televizyonu SKAİ’ye konuşan DEDDHE elektrik dağıtım şirketi CEO’su Tasos Manos durumun oldukça kritik olduğunu, elektrik dağıtımı için çalışmaların zor koşullara rağmen devam ettiğini kaydetti. 38 elektrik dağıtım ana şebekesinde sıkıntı olduğunu söyleyen Manos, Atina’nın değişik bölgelerinde 600-700 ağaç elektrik dağıtım şebekesi kablolarının üzerine devrildiği, oluşan hasarın onarılması için 400 teknisyenin aralıksız çalıştığı ve bunlara ek olarak, 60 teknisyenin de başka illerden Atina’ya sevk edildiğini belirtti. Ordunun devreye girdiği ifade edilirken, araç ve makinelerden oluşan yaklaşık 160 kişilik ekibin seferber olduğu ifade edildi.

ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yaptığı açıklamada, durumu değerlendirmek ve devlet mekanizmasının daha verimli çalışmasını sağlamak adına acil bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında halka bir kez daha evde kalmaları ve gereksiz seyahatlerden kaçınmaları konusunda çağrıda bulunan Miçotakis, “Devlet mekanizması, yolların açık kalması için elinden gelen her şeyi yapacak. Tabi ki, büyük endişelerimizden biri de enerji kaynağıdır. Özellikle Attika’da olmak üzere bu konuda sorunlar olduğunun farkındayız ” ifadelerini kullandı.

Halktan sabırlı olmalarını isteyen Başbakan Miçotakis, "Sabır göstermeli ve benzeri görülmemiş bir olay ile ilgilenmeliyiz" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz