Zilhicce Ayı Ne Zaman Başlıyor? Zilhicce Ayında Oruç Tutmanın Fazileti Nelerdir?

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla Zilhicce ayı ne zaman başlıyor, Zilhicce ayı ve bu ayda oruç tutmanın faziletleri nelerdir şeklinde sorular araştırılıyor. Mübarek Zilhicce ayına ve orucuna dair hadisi şerifler ve güncel bilgiler bu haberimizde...

Zilhicce Ayı Ne Zaman Başlıyor? Zilhicce Ayında Oruç Tutmanın Fazileti Nelerdir?
20 Tem 2020 22:42:37

Zilhicce Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Hicri Takvime göre 12’nci ay olan Zilhicce ayına Çarşamba günü giriyoruz. 22 Temmuz’da başlayıp 3 Ağustos’a kadar sürecek olan ve İslam Dininin iki bayramından biri olan Kurban Bayramı’nı içerisinde bulunduran zilhicce ayının 10’uncu günü bayramın 1’inci gününe denk gelir.

Zilhicce Ayında Oruç Tutmanın Fazileti Nelerdir? 

Peygamber Efendimiz (sav.)’in ibadetle geçirilmesi yönünde tavsiyelerde bulunduğu Zilhicce Ayı’nın ilk 9 gününde tutulan oruç müstehap sayılmıştır.

Bu mübarek ayın ilk 10 gününde yapılan ibadetlerin faziletlerini bildirerek “Allah (cc.) katında şu 10 günde işlenecek salih amelden daha sevimlisi yoktur (Tirmizi). Arife günü tutulan oruç ile geçmiş ve gelecek birer yıllık günahların affedileceği Allah (cc.)’den umulur” diyen Efendimiz (sav.) hac vazifesini yerine getirenlerin sıkıntıya düşmemeleri için arife gününde oruca ara verebileceklerini belirtmiştir.

Etiketler:   zilhicce


0 Yorum

Yorum Yaz