Zindanda Bulunan Alparslan Kuytul Hocadan Kadir Gecesine Özel Mesaj!

476 gündür haksız bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu olan Alparslan Hoca bugünkü ses kaydında Kadir Gecesine özel açıklamalarda bulundu.

Zindanda Bulunan Alparslan Kuytul Hocadan Kadir Gecesine Özel Mesaj!
31 Mayıs 2019 20:59:18

Alparslan Hoca her Cuma ailesiyle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde sevenlerine hitap etmeye ve gündeme yönelik açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Alparslan Hoca bugün yayınlanan ses kaydında Kadir Gecesine özel açıklamalarda bulundu. "Bu geceyi kadri kıymeti büyük bir gece yapan Kur'an'ın bu gecede inmesi veya inmeye başlamasıdır. Kadir gecesinin kıymetini bilmek; Kur’an'a değer verip onu okumakla, anlamakla, yaşamakla ve hayatımıza hakim kılmakla olur." diyen Alparslan Hoca "her kadir gecesinde insan Kur'an'ın dünyaya kattıklarını yeniden hatırlamalı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca "bugün Kuranın kazandırdıkları unutulmuş, insanları ilahilerle uyutmak yerine Kuranın meydana getireceği medeniyet anlatılmalı yeniden hatırlatılmalı" diyerek bu kıymetli geceyi hakkıyla ihya etmenin yolunu gösterdi.

ALPARSLAN KUYTUL HOCADAN BOLU CEZAEVİNDEN KADİR GECESİ MESAJI

Alparslan Hocanın konuşmasının ilgili kısmı;

Bugün Kadir Gecesi değil mi? Bu geceyi şerefli, kadri kıymeti büyük bir gece yapan bu gecede Kur’an’ın inmesi veya inmeye başlamasıdır. Kadir Gecesi’nin kadrini kıymetini bilmek Kur’an’a değer verip onu okumakla, anlamakla, yaşamakla ve hayatımıza hâkim kılmakla olur. Kur’an medeniyetinden uzaklaşan hatta Kur’an’ın hükümlerini, insanî ve ahlaki değerlerini reddedip başka medeniyetlerin peşine düşenler bu gece yine şuursuzca Kadir Gecesi’ni kutlayacaklar. Anlamadan, Kadir Gecesi’nin manasına dikkat etmeden yine bilindik şeyler yapacaklar, güzel ilahiler dinleyecekler sonra da mutlu bir şekilde evlerine gidecekler. Bu geceyi böyle kadri kıymeti büyük yapan nedir, üzerinde kafa yormayacaklar. Bu şekilde devam ettiğimiz müddetçe kurtuluşumuz mümkün değil.

Her Kadir Gecesi’nde insan Kur’an’ın dünyaya kattıklarını tekrardan hatırlamalı ve konuşanlar bununla ilgili konuşmalı insanları uyutmamalı. Bir ülkede ya da bir dünyada yani Kur’an’ın hükümlerinden, Kur’an medeniyetinden, Kur’an’ın insanî ve ahlaki değerlerinden uzaklaşılmış tamamen kullara kulluk yapılıyor, insanların dediği oluyor Allah’ın dediği olmuyor. Böyle bir ortamda insanları ilahilerle uyutmak yerine insanlara Kur’an’ın kazandıracağının neler olduğunu, Tevhid inancının bu ümmete ve dünyaya neler kazandıracağını, sorunları halledeceğini güzel bir dünya meydana getireceğini Kur’an medeniyetini anlatmak lazım. Bunu yapmıyorlar insanları ilahilerle uyutmaya yine devam ediyorlar. Tabi bundan da İslam düşmanları gayet memnunlar.

Yapılması gereken şey bu gecede, Kur’an medeniyetini hatırlamaktır. Mademki Kur’an’ın indiği bu geceyi önemsiyoruz “Bin aydan hayırlı” diyoruz. Evet bin aydan da hayırlı bin yıldan da hayırlı. Neden? Çünkü bu gece inen Kur’an sayesinde dünya değişti. Bütün zalimlerin saltanatları yıkıldı, kula kulluk kaldırıldı. Cahiliye hayatı değişti, asrı cahiliye asrı saadete dönüştü. Kur’an sayesinde yeni bir medeniyet kuruldu. O yüzden bu gece bin aydan hatta bin yıldan da hayırlı. Böyle bir gecede Kur’an gibi bir kitap indiği için dünyayı, tarihi değiştirdiği için bin aydan hayırlı. Bu noktaya bakmayanlar sanki sadece “bu gecede kalkıp namaz kılarsak bin aydan hayırlı ibadet yapmış oluruz” gibi düşünüyorlar. Halbuki ayette, bu gece bin aydan hayırlıdır diyor, bu gecede yapılan ibadetler bin ayda yapılan ibadetlerden daha hayırlıdır demiyor. Bu gecenin kendisi bin aydan hayırlı çünkü dünyaya çok şeyler kattı. Kur’an’ın inmesi dünyaya medeniyeti öğretti. Cahiliye insanını oradan aldı yükseltti. Kızını toprağa gömen cahilleri aldı büyük insanlar haline getirdi. Bedevileri aldı devlet kurdurdu. Kadına, köleye, çocuğa kıymet verilmezdi. İçki, kumar, faiz gibi her türlü pislik vardı. Irkçılık, adam öldürme gibi her türlü kötülük vardı. İnsanları o çukurdan aldı yükseltti. Bunlar üzerinde durulmuyor. Şuursuzca, “Kadir Gecesi nedir, ne değildir?” hiç anlamadan ilahiler ile geçiştiriliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz