Zulmün Yıl Dönümü! Alparslan Kuytul Hoca 1 Yıldır Tutuklu!

8 Şubat 2018'de haksız bir şekilde tutuklanarak cezaevine gönderilen Alparslan Kuytul Hoca’nın hapsedilmesinin üzerinden tam bir yıl geçti.

Zulmün Yıl Dönümü! Alparslan Kuytul Hoca 1 Yıldır Tutuklu!
08 Şub 2019 15:48:04

365 GÜN ÖNCE HAKSIZ BİR ŞEKİLDE TUTUKLAMIŞTI
 

Alparslan Kuytul Hoca tam bir yıl önce bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanmasını gerektirecek herhangi bir sebep bulunmamasına rağmen tutuklanarak Bolu F Tipi Cezaevine gönderilmişti.


Geride kalan bir yıl içerisinde hakkındaki tüm suçlamalardan tahliye edilen ve birçok davadan da beraat eden Alparslan Hoca'nın tutukluluğu siyaseten devam ediyor.
 

TÜRKİYE ZİNDANLARINDA BİR YILDIR ALİM VAR

Alparslan Hoca’nın bir yıllık tutukluluğu ise akıllara kazınacak zulüm ve hukuksuzluklarla geçti. Cezaevine girdiği ilk 10 ay ağır tecrit işkencesine maruz kalan Hoca, tüm sosyal faaliyetlerden mahrum edilerek insanlarla görüştürülmedi.

İnsan Hakları Aktivisti ve HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Alparslan Kuytul Hoca'nın maruz kaldığı tecrit zulmünü mecliste dile getirirken bu şartlardaki tecrit altında birkaç ay geçirmenin dahi ise insanı "çıldırtmaya" yeteceğini ifade etmişti.

10 ayın ardından yanına Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz nakledilmesiyle Alparslan Hoca'nın bir koğuş arkadaşı olmuş oldu.

 

YİNE HUKUKSUZCA TUTUKLADILAR

22 Ocak’ta başlayan ve 3 gün süren mahkeme sonrası tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca ve Ali Alagöz ise tahliye edildikten saatler tekrar tutuklanarak yine aynı şekilde Bolu F Tipi cezaevine gönderildi.

Doğruları korkusuzca söylemesi ile tanınan Alparslan Kuytul Hocanın siyaseten tekrar tutuklanması ise her kesimden tepkilere neden oldu.

Yüzbinlerce seveni ise haksız tutukluluğun daha fazla uzamamasını istiyor.



0 Yorum

Yorum Yaz