“Ben zulme ve adaletsizliğe zarar veriyorum!”

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 15 Temmuz’da ‘sokağa çıkan halka cani dedi’ iftirası hakkında; “15 Temmuz’da sokağa çıkan halka, cani; halka kurşun sıkan askerlere, masum demişim. Bu kadar mı adileştiniz? Müslümanız diyorsunuz. Vallahi billahi şunlara bakan insan İslam’dan nefret eder” dedi.

“Ben zulme ve adaletsizliğe zarar veriyorum!”
13 Oca 2018 12:10:08

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 12 Ocak Cuma günü canlı yayında gerçekleştirdiği Tefsir Dersi sonrası kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Hocaefendi, “Hakkınızda son günlerde bazı televizyon ve gazetelerde, ‘FETÖ’cü ve FETÖ ağzıyla konuşuyor, darbeye sevindi ve darbeyi destekleyecek konuşmalar yapıyor. 15 Temmuz’da darbeye karşı koyan halka, cani ve halka kurşun sıkanlara, masum dedi’ şeklinde haberler çıkıyor. Hadiseyi araştırmayan veya art niyetli olanların iftira atmalarına ve çarpıtmalarına fırsat vermeyecek şekilde görüşlerinizi bir kez daha açıklar mısınız?”  sorusuna verdiği cevapta önemli noktalara değindi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, bunların hepsinin aynı hikâye olduğunu daha evvel de bunların cevabını verdiğini söyleyerek; 1 Temmuz’da yaptığım konuşmayı 14 Temmuz’da yapmışım gibi anlatmışlardı, ondan sonra da kırparak, sanki darbeye sevinmişim, sanki darbeye dua ediyormuşum gibi bir hale getirmişlerdi. Hepsinin cevabını verdim, hala aynı şeyleri söyleyip duruyorlar” dedi.

Hocaefendi, darbe gecesi yaptığım konuşmada, “darbenin ne olacağı belli olmaz; belki binlerce insanı içeri alacaklar, belki bizi de içeri alacaklar. En son kalkarken de ‘hakkınızı helal edin’” dediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın bilmediğini ben nasıl bileceğim? Aynı yalanları söylemeye devam ediyorlar. Benim gördüklerimi görmüyorlar, körleşmişler. Ben görünce de ben suçlu oluyorum. Siz görmek istemiyorsunuz.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 15 Temmuz’da ‘sokağa çıkan halka cani dedi’ iftirası hakkında şunları kaydetti;

15 Temmuz’da sokağa çıkan halka, cani; halka kurşun sıkan askerlere, masum demişim. Bu kadar mı adileştiniz? Müslümanız diyorsunuz. Vallahi billahi şunlara bakan insan İslam’dan nefret eder. Eğer İslam’ı bilmiyorsa, şu İslamcı geçinen gazetecilerin yaptıklarına bakıp insan İslam’dan nefret eder. Birçok kimsenin dinsiz imansız olmasına bu tür Müslümanlar sebep oldular.

Benim yaptığım açıklamayı bazı büyük hesaplar paylaşmış. 200 bin takipçisi olan hesaplar, 300 bin takipçisi olan hesaplar paylaşmış. 1 milyonluk bir hesap videoyu yayınlaşmış. Ben anlamam internetten, bana söyleneni söylüyorum. Velhasıl Türkiye’de duymayan kalmamış. Bakanlar görürler internette var. Şimdi böyle olduğunu, herkesin izlediğini görünce çıldırıyorlar.

"Sen bize zarar veriyorsun" diyorlar. Hayır, ben size zarar vermiyorum!

Ben, haksızlığa zarar veriyorum!

Ben, zulme zarar veriyorum!

Ben, adaletsizliğe zarar veriyorum!

Ben, yanlışa "yanlış" diyorum!

Sizi hesaba katamam. Ben Hakk’ı hesaba katmak zorundayım. Bana diyorlar ki; "sen bizi hesaba kat, partimizi düşün" Ben Hakk’ı düşünmek zorundayım. Herkes susuyor ve insanlar dinden imandan soğuyor. İslam’ı bilmeyen bir insan tüm hocaların tüm cemaatlerin, tüm tarikatların sustuğunu gördüğü zaman İslam’dan nefret etmez mi? 



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    gulsum katlug 01 Oca 1970 02:00:00

    Allah razi olsun hocam

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    mevlude beyaz 01 Oca 1970 02:00:00

    Sizi anlamayanlar birgun olup anlayacaklar


Yorum Yaz