DÜNYA Lukaşenko 'işgal haritası'nı ifşa etti: Ukrayna'dan sonra sırada Moldova mı var?

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko'nun, Ukrayna operasyonu konusunda Güvenlik Konseyi'ne bilgi verirken çekilen görüntülerindeki harita viral oldu.

DÜNYA Lukaşenko 'işgal haritası'nı ifşa etti: Ukrayna'dan sonra sırada Moldova mı var?
02 Mar 2022 09:48:18

Rusya'nın Ukrayna'ya karadan girmek için topraklarını kullandığı Belarus'ta yayınlanan bir görüntü, operasyon planını ifşa ettiği gerekçesiyle viral oldu. Görüntülerde, Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko bir haritanın önünde, elinde çubukla Güvenlik Konseyi'ne operasyona ilişkin bilgi veriyor.

Askerlerin hareketlerini anlattığı düşünülen haritada, Ukrayna ile NATO üyesi Romanya arasında yer alan Moldova'nın da işaretli olması, Rusya'nın bu ülkeye de girmeyi planladığına dair iddiaları beraberinde getirdi.

UKRAYNA DÖRDE BÖLÜNMÜŞ ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR 

Haritada aynı zamanda, Ukrayna'nın dörde bölünmüş şekilde görülmesi de dikkat çekti. Görüntüleri paylaşan Belaruslu muhalif gazeteci Tadeusz Gizcan, haritanın 'gerçek bir işgal haritası' gibi göründüğünü ve Rusya'nın 'Ukrayna'dan sonraki planlarını gösteriyor olabileceğini' söyledi. Söz konusu Güvenlik Konseyi toplantısı, Belarus televizyonundan canlı yayınlandı. 



0 Yorum

Yorum Yaz