• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Hocanın Mahkemesine Sayılı Günler Kala Furkan Gönüllüleri Türkiye’nin Dört Bir Tarafında Yürüdü

Alparslan Hocanın Mahkemesine Sayılı Günler Kala Furkan Gönüllüleri Türkiye’nin Dört Bir Tarafında Yürüdü

Furkan gönüllüleri Türkiye’de adaletsizlik ve zulümlere karşı olan ölü sessizliği bozmaya devam ediyor. Alparslan Hocanın 22 Ağustos mahkemesine sayılı günler kala Türkiye’nin dört bir tarafında özgürlük yürüyüşü gerçekleştirdi.

Alparslan Hocanın Mahkemesine Sayılı Günler Kala Furkan Gönüllüleri Türkiye’nin Dört Bir Tarafında Yürüdü
04 Ağu 2019 22:08:55


30 Ocak şafak operasyonundan bu yana faaliyetlerine bir an olsun ara vermeyen Furkan gönüllüleri, bugün Türkiye’nin dört bir tarafında özgürlük ve adalet için yürüdü.

19 aydır haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Hocanın "suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" iddialarıyla yargılandığı mahkemenin 3. duruşması 18 gün sonra gerçekleşecek.

Furkan Gönüllüleri mahkemeye 18 gün kala, çeşitli şehirlerde yürüyerek yapılan hukuksuzlukları ve 18 aydır devam eden zulmü protesto etti.

Söz konusu mahkemeden çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edilmesine rağmen Alparslan Hoca 24 saat içerisinde tekrardan tutuklanmıştı.

Furkan gönüllülerinin Alparslan Hocanın haksız tutukluluğuna karşı tepki göstermek ve toplumda zulme karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Adana Atatürk caddesinde başlattıkları ve bugün 317. gününü geride bıraktıkları özgürlük yürüyüşleri başladığı günden bu yana Ankara, İstanbul, Erzurum, Elazığ, Malatya, Kocaeli, Mardin, Batman, Niğde, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Bingöl, Bursa, Bolu, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Ceyhan, Hatay (Dörtyol, Kırıkhan), Aydın, Rize, Samsun, Siirt, Manisa, İzmir, Konya' da yapıldı. Ayrıca yurt dışında da yankıları süren yürüyüşler, Hamburg, Dortmund, Münih, Danimarka ve Katar'da da yapıldı. 


Eylem maksadı olmaksızın bulundukları şehir merkezlerinde sessizce yürüyen gönüllüler başta Alparslan hocaya yapılan hukuksuzluklar olmak üzere ülkedeki zulümler bitene kadar bu tarz farkındalıklara devam edeceklerini ifade ediyorlar.

Özgürlük yürüyüşünden geriye kalan görüntüler şu şekilde;


GAZİANTEP

ŞANLIURFA

ANKARA

KONYA

ANTAKYA

DİYARBAKIR

KIRIKHAN




0 Yorum

Yorum Yaz