• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • "Furkan Gönüllüleri Serbest Kalmalı!" Yazılı Branda Açan 5 Furkan Hareketi Mensubuna Hapis Cezası!

"Furkan Gönüllüleri Serbest Kalmalı!" Yazılı Branda Açan 5 Furkan Hareketi Mensubuna Hapis Cezası!

Hukuksuzca tutuklanan Alparslan Hoca ve 8 arkadaşlarına adalet ve özgürlük isteyen Furkan Hareketi mensuplarına hapis cezası kesildi!

"Furkan Gönüllüleri Serbest Kalmalı!" Yazılı Branda Açan 5 Furkan Hareketi Mensubuna Hapis Cezası!
08 Haz 2022 20:10:25

Niğdeli Furkan Hareketi mensuplarının, Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca ve 8 arkadaşlarının hukuksuz tutukluluğunu protesto ettiği eyleme mahkeme hapis cezası verdi!

Bir camide arkadaşlarının özgürlüğü için lokum dağıtarak dua isteyen 5 hareket mensubu, caminin yanında bulunan parkta; "Furkan Gönüllüleri Serbest Kalmalı!" yazılı branda açıp fotoğraf çektirdikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatıldı.

Anayasanın 34'ncü maddesinde belirtilen; herkesin önceden izin almaksızın silahsız ve saldırısız olarak toplanma ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının bulunmasına rağmen mahkeme, trajikomik karara vardı!

Haklarında 1 ay hapis cezası verilen hareket mensuplarına, cezadan 1/4 oranında indirim yapılarak 18 gün ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verildi. Verilen cezanın 'Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması'yla 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulduğu bildirildi.



0 Yorum

Yorum Yaz