• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • “Furkan gönüllülerinin Cuma çağrısına misilleme, öğrencileri yeniden sokağa atarız!”

“Furkan gönüllülerinin Cuma çağrısına misilleme, öğrencileri yeniden sokağa atarız!”

Adana’da Furkan Gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen “Cuma Namazı Kılınsın” çağrısından hemen sonra Furkan Vakfını seven öğrencilerin kaldığı 6 eve Zabıta ekipleri giderek evlerin yeniden kapatılacağı bildirildi.

“Furkan gönüllülerinin Cuma çağrısına misilleme, öğrencileri yeniden sokağa atarız!”
08 Mayıs 2020 21:15:18

Adana’da yaşayan ve Furkan Vakfı ile gönül bağı olan öğrenciler bir kez daha evlerinin mühürlenmesi şokunu yaşadı.

Geçtiğimiz yıllarda Furkan Vakfının kapatılması ve Alparslan Kuytul Hocanın tutuklanmasının ardından Furkan Vakfı ile gönül bağı olan Adana'daki öğrencilerin evleri yurt iddiasıyla mühürlenmiş ve öğrencilere para cezası kesilmişti. Devamında gelen itiraz ve mahkemeler sonucunda öğrenciler haklı bulunmuş ve para cezası kaldırılarak evlerin tekrardan kullanılmasına onay verilmişti.

Bugün bir kez daha aynı öğrencilerin evlerine giden zabıtalar evlerin yeniden kapatılacağını bildirdi.

Ellerinde mahkeme onayı olmasına rağmen tekrardan aynı duruma düşmelerine anlam veremeyen öğrenciler olay sonrası video çekerek açıklamada bulundu.

Gün içerisinde Furkan Gönüllüleri tarafından “Cuma Namazı Kılınsın” çağrısı sebebiyle basın açıklaması gerçekleştirildiğini hatırlatan öğrenciler yetkililere “Furkan Gönüllüleri olarak Cuma namazı kılınsın dedik diye mi bize bu yapılıyor?” sorusunu yöneltti.

Furkan Gönüllüleri tarafından yapılan Ramazan ve Cuma Namazı çağrıları sonucunda bazı Furkan Gönüllüleri gözaltına alınarak para cezası kesildi. Yine bugün Furkan Gönüllüsü öğrencilerin kaldığı meskenlerin yurt olduğu iddiasıyla yeniden kapatılacağı bildirildi. “Cuma Namazı Çağrısı” ardından gelen bu olaylar akıllara Furkan Gönüllüleri baskılanmaya mı çalışılıyor sorularını getirdi.

Furkan Gönüllülerine son günlerde yapılan yaptırımlar “Furkan Gönüllülerinin cuma çağrısına misilleme, öğrencileri yeniden sokağa atarız! deniyor” olarak yorumlandı.

HABERİN VİDEOSU:




1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ÖZGÜR ERTUL 09 Mayıs 2020 03:40:38

    RAMAZAN-I ŞERİFİNİZ MÜBAREK OLSUN , MUVAHHİD VE MÜCAHİT KARDEŞLERİM !..


Yorum Yaz