• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Irkçı grubun çıkardığı olaya Adem Özköse "Yaşasın Kardeşlik Kahrolsun Irkçılık" sloganı ile cevap verdi

Irkçı grubun çıkardığı olaya Adem Özköse "Yaşasın Kardeşlik Kahrolsun Irkçılık" sloganı ile cevap verdi

Mazlumder, Özgür-Der, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği tarafından ülkemizde yaşayan Suriyelilerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek amacıyla düzenlenen basın açıklamasında olay çıkarmak isteyen ırkçı gruba "Yaşasın Kardeşlik Kahrolsun Irkçılık" sloganı ile cevap verildi.

Irkçı grubun çıkardığı olaya Adem Özköse "Yaşasın Kardeşlik Kahrolsun Irkçılık" sloganı ile cevap verdi
28 Tem 2019 16:53:42

Ülkemizdeki Suriyelilerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için bazı islami kuruluşlar tarafından 27 Temmuz günü Saraçhanede basın açıklaması gerçekleştirildi.

Organizasyonun Mazlumder, Özgür-Der, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği tarafından ortak olarak planlandığı duyuruldu.

Ancak yapılan tüm duyurulara rağmen organizasyon bazı kuruluşlar tarafından kamuoyuna “Suriyeliler eylem yapacak” şeklinde yansıtıldı. Söz konusu haberlere İçişleri Bakanının “Yaptırmayız” sözü de eklenince halktan Suriyeli mültecilere karşı tepkiler yağmaya başladı.

Kamuoyunda oluşturulmak istenen algıya rağmen organizasyonu üstlenen kuruluşlar 27 Temmuz günü basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Basın açıklaması için toplanan kalabalık oluşturulan algının da bir sonucu olarak ırkçı bir grubun müdahalesine maruz kaldı.

Irkçı grup tarafından gerçekleştirilen müdahalenin ardından yaşananlara tepki gösteren Adem Özköse, “Türkiye'nin mazlumlara sahip çıkarak yazdığı en güzel insanlık destanlarından birinin ırkçılar tarafından engellenmesine asla izin vermeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Kalabalık, yaşananları "Yaşasın Kardeşlik Kahrolsun Irkçılık" sloganı ile protesto etti.

Organizasyon bitiminde Hamza Türkmen Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Muhacir Suriyeli Kardeşlerimizle ilgili Türkiyeli Müslümanların bugün Saraçhane Parkı'nda yaptıkları anlamlı basın toplantısı  Süleyman Soylu'nun saptırması, 10-15 ırkçı pravokatöre Polis'in ön açmasına rağmen program itidal içinde tamamlandı." dedi. 

Ayrıca konuyla ilgili araştırmacı-yazar Yılmaz Çakır'da; "Fatih Saraçhane parkında ırkçı bir-kaç çete artığına rağmen şükür ki, muhacirlere destek açıklaması başarıyla gerçekleştirildi. Faşizm bir rüzgârdır gelir geçer. Ama geride utanç bırakır, zillet bırakır. Hitler’den, Mussolini’den geriye ne kaldı; lanetten ve nefretten gayrı?!" ifadelerini kullandı. 



Yaşananlara verilen tepkiler sebebiyle olay kısa sürede sosyal medyada da gündeme oldu.

Özköse'nin programa müdahale sonrası yaptığı konuşma:




0 Yorum

Yorum Yaz