Sonbahara özel beslenme önerileri

Eylül ayının sonuna yaklaştıkça mevsim değişikliği daha hissedilmeye başladı. Sonbahara geçişi sağlıklı ve dinç bir şekilde sağlayabilmek için uzmanlar beslenmemize dikkat etmemizi tavsiye ediyor.

Sonbahara özel beslenme önerileri
25 Eyl 2019 15:41:08

Sağlıklı ve dinç bir bedene sahip olmak için ne yediğimize dikkat etmemizi söyleyen uzmanlar sonbahar mevsiminde özellikle koyu sarı, kırmızı, yeşil ve turuncu gibi sonbahar renklerinden oluşan besinleri soframızdan eksik etmememizi tavsiye ediyor.

Bu besinler ise genel olarak şu şekilde:

Sonbahar meyveleri arasında; üzüm çeşitleri, incir, mürdüm eriği, kızılcık, hünnap, böğürtlen, frambuaz, kuşburnu, elma, nar, armut, mandalina, portakal, greyfurt, muz, ayva, cennet hurması, kivi, muşmula, kuşburnu yer alır.

Sebzeleri ise; kereviz, yer elması, pırasa, beyaz lahana, kırmızı lahana, Brüksel lahanası, brokoli, karnabahar, ıspanak, şalgam, pancar, beyaz turp, siyah turp, kırmızı turp, havuç, balkabağı, tere, maydanoz, marul, biberiye, mantar, domates, patlıcan, taze fasulye, börülce, mısır, dolmalık biber, salatalık, acur, kabak, fesleğen, tere, pazı, roka, maydanozdur.

Bu besinlerin her biri vücudumuzun başka bir ihtiyacını karşılamaktadır. Bunlardan sadece pancar ve elmayı detaylandırırsak:

Pancarın en güçlü sağlık yararları arasında kan basıncını düşürme, sindirimi arttırma, atletik performansı arttırma ve kanseri önleme yetenekleri bulunur. Ayrıca, maküler dejenerasyondan kurtulma, kan dolaşımını iyileştirme, cilt bakımına yardımcı olma, kataraktı önleme, bağışıklık oluşturma ve solunum problemlerini hafifletme konusunda yardımcı olurlar.

Elma, en güçlü antioksidanlardan biri olan flavonoidleri içerdiği için, kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerine yakalanma riskini düşürür. Cilt sağlığına da olumlu etkisi vardır. Cildin yapısını onarır ve genç kalmayı sağlar.



0 Yorum

Yorum Yaz