Ülke ülke koronavirüs salgınında son durum | Vaka sayısı 3 milyon 162 bini aştı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayısı 3 milyon 162 bini aşarken iyileşenlerin sayısı 975 bini geçti

Ülke ülke koronavirüs salgınında son durum | Vaka sayısı 3 milyon 162 bini aştı
29 Nis 2020 20:28:24

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgınında enfekte olanların sayısı 29 Nisan itibariyle 3 milyon 138 bini aştı.

Dünya genelindeki koronavirüs vaka verilerinin derlendiği Worldometers sitesine göre 29 Nisan itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 218 bine, vaka sayısı 3 milyon 162 bin 438'e ulaştı. Covid-19'dan iyileşenlerin sayısı ise 975 bini geçti.

ABD’deki vaka sayısı ise 1 milyon 35 bini geçti. 29 Nisan itibariyle ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 36 bin 417'ye ulaştı, 59 bin 329 kişi ise hayatını kaybetti.

DÜNYA GENELİNDE ÖLENLERİN SAYISI 220 BİNİ AŞTI

Dünya genelinde koronavirüsten ölenlerin sayısı 220 bini aştı.

FRANSA'DA ÖLÜ SAYISI 24 BİNİ AŞTI

Fransa'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 427 artarak 24 bin 87'ye yükseldi.

İTALYA'DA CAN KAYBI 27 BİN 682'YE YÜKSELDİ

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 323 artarak 27 bin 682'ye yükseldi.

Ülkede iki aydır süren Covid-19 salgınına ilişkin son bilgiler, Sivil Savunma Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu.

Buna göre ülkedeki aktif koronavirüs vaka sayısı 548 azalarak, 104 bin 657'ye geriledi. Ülkede bugüne kadar Covid-19 bulaşanların toplam sayısı ise 203 bin 591 oldu.

İyileşenlerin sayısının bugün 2 bin 311’lik artışla 71 bin 252’ye çıktığı kaydedildi.

Covid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 323 artarak toplam 27 bin 682’ye yükseldi.

Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısındaki düşüş bugün de sürdü. Dün 1863 olan sayının bugün 1795’e gerilediği kaydedildi.

Ülke genelinde bugüne kadar 1 milyon 910 bin 761 test yapıldığı bildirildi.

Diğer yandan, Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri, çok sayıda ölümün görüldüğü yaşlı bakımevlerine yönelik soruşturmalar çerçevesinde, jandarmanın ilgili birimlerinin 600 kadar merkezde kontroller yaptığını belirtti. Sileri, bu kontroller sonucunda her 4 yaşlı bakımevinden 1’inde ciddi usulsüzlükler tespit edildiği bilgisini verdi.

ABD’DE SON 24 SAATTE 3 BİN 112 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

ABD’de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 3 bin 112 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı şimdiye kadar 58 bin 368 oldu.

BRÜKSEL HAVAYOLLARI SEFER İPTALLERİNİ 1 HAZİRAN'A KADAR UZATTI

Belçika'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Brüksel Havayolları (Brussels Airlines), yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle sefer iptallerini 1 Haziran'a kadar uzattı.

Brüksel Havayolları, salgının neden olduğu olağanüstü koşullar sebebiyle bütün uçuşların askıya alınma kararının uzatıldığını açıkladı.

Salgınla mücadele amacıyla pek çok ülkenin seyahat kısıtlaması uygulamasını sürdürdüğü anımsatılan açıklamada, operasyonların 1 Haziran'dan önce başlamayacağı kaydedildi. Açıklamada, söz konusu dönemde uçuşu olan yolcuların biletlerini değiştirebilecekleri belirtildi.

Brüksel Havayolları, salgın nedeniyle uçuşlarını 21 Mart'tan itibaren askıya almıştı. Brüksel merkezli hava yolu şirketi, 48 uçakla 100'ün üzerinde noktaya uçuş düzenliyordu.

ALMANYA, ULUSLARARASI SEYAHAT YASAKLARININ SÜRESİNİ 14 HAZİRAN'A KADAR UZATTI

Almanya Federal Bakanlar Kurulu, koronavirüs nedeniyle Mayıs başına kadar ertelediği uluslararası seyahat yasaklarının süresini 14 Haziran'a kadar uzattı. Bakanlar kurulunda oy çokluğuyla alınan kararın ardından uluslararası tatil planlamalarının Haziran ayının ortasından sonrası için yapılması istendi.

Federal Dışişleri Bakanlığı da seyahat uyarısıyla ilgili bir açıklama yayınlayarak, "Birçok ülkede koronavirüs salgınından dolayı karantina uygulandığı, dünya çapında giriş kısıtlamalarının bulunduğu, dünya genelinde salgından dolayı kamu hayatına dönük kısıtlamalar uygulandığı ve hava yolu şirketlerinin uçuşları durdurduğu gelecek haftalarda yurt dışına normal bir biçimde seyahat etmek mümkün olmayacak” denildi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın "Kimse bu yıl, geçmiş yıllardaki gibi bir tatil yapamayacak. Dolu kumsallar ya da dağlarda bu yıl bu türden tatiller yapılamayacak” açıklamaları, turizm çevreleri tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiss de, "Uzak mesafeli seyahatler önümüzdeki haftalarda gerçekleşemeyecek. Avrupa genelinde salgının seyrine yeniden seyahat etmeye başlayacağımızı umuyoruz. Bu yıl ülke içi tatilin ağırlıkta olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

AFRİKA'DA VAKA SAYISI 35 BİNE YAKLAŞTI

Afrika kıtasında Covid-19 vakalarının sayısı 35 bine yaklaştı. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (Africa CDC) verilerine göre, kıtada toplam vaka sayısı 34 bin 915’i bulurken, şimdiye kadar 11 bin 309 kişi hastalığı yendi. Kıtada Covid-19'dan ölenlerin sayısı da 1521’e ulaştı.

HİNDİSTAN’DA KORONAVİRÜSTEN YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 1008 OLDU

Hindistan'da yeni tip koronavirüs görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülke genelinde koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1008 oldu.

Ülkede son 24 saatte salgın sebebiyle 73 kişi yaşamını yitirdi. Bu sayı bugüne kadar koronavirüs nedeniyle bir günde görülen en yüksek sayı oldu.

Eyaletler arasında salgından en çok etkilenen Maharaştra'da vaka sayısı 9 bin 318'e yükseldi. Eyalet genelinde koronavirüs sebebiyle 400 kişi yaşamını yitirdi.

Ülke genelinde toplam koronavirüs vaka sayısı 31 bin 332'ye yükselirken, bugüne kadar 7 bin 747 kişi tedavi edildi.

Hindistan'da 24 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 3 Mayıs'ta sona ermesi planlanıyor.

İSPANYA’DA SON 24 SAATTE 325 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İspanya’da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 325 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı şimdiye kadar toplamda 24 bin 147 oldu.

ABD'DE KARANTİNA KARŞITI EYLEMLER SÜRÜYOR

ABD'nin Kuzey Karolina eyaletindeki Raleigh kentinde salgınla mücadele için getirilen kısıtlamaların kaldırılması için protesto gösterileri düzenlendi.

ABD’de zorunlu ev karantinasının haklarını ihlal ettiğini savunan ve protestolar düzenleyen ''Barışçıl Eylem'' isimli grubun öncülerinden Audrey Whitlock, koronavirüse yakalanmıştı.

KATAR'DAN İRAN VE CEZAYİR'E TIBBİ YARDIM

Katar, İran ile Cezayir'e yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede destek için tıbbi yardım malzemesi gönderdi.

Katar haber ajansı QNA'nın Emirlik Divanı'ndan naklettiği habere göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Kovid-19'la mücadele için Cezayir'e acil tıbbi yardım gönderilmesi talimatı verdi.

Haberde, İran'a da 16 tonluk tıbbi malzemeden oluşan dördüncü yardım sevkiyatının yapıldığı kaydedildi.

Katar, Kovid-19 salgınının başlamasından bu yana İran, Filistin, Çin, İtalya, Lübnan, Gazze, Tunus, Nepal, Ruanda ve son olarak da Cezayir'e tıbbi yardımda bulunmuş oldu.

ÇAD'DA COVID-19 KAYNAKLI İLK ÖLÜMLER

Orta Afrika ülkesi Çad'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ilk ölüm vakaları gerçekleşti.

Çad Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, şu ana kadar 52 Kovid-19 vakasının görüldüğü ülkede, 19 kişinin de tedavi görerek iyileştiği belirtildi.

Bakanlık, Kovid-19 nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve ilk ölümlerin kaydedildiğini açıkladı.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) son verilerine göre, kıtada şu ana kadar 33 bin 566 Kovid-19 vakası görülürken, 1469 kişi hayatını kaybetti. CDC, 10 bin 152 kişinin de iyileştiğini rapor etti.

SUDAN, MISIR'DAKİ VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDECEK

Sudan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınırlarını kapattığı ve dış hat seferleri iptal edildiği için Mısır'da kalan vatandaşlarını getireceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mısır'daki Sudan vatandaşlarının tahliyesi için çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, ülkeye dönmek isteyen vatandaşlarının sayısının belirlenmesinin ardından tahliyenin gerçekleştirileceği kaydedildi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 vaka sayısının son 24 saatte 43 artarak 318'e çıktığını duyurdu. Bakanlık, salgından ölenlerin sayısının 3 kişi artarak 25'e, iyileşenlerin sayısının 31'e yükseldiğini bildirdi.

Sudan, Kovid-19 önlemleri kapsamında, kuzey komşusu Mısır ile 12 Mart'ta tüm sınırlarını kapatmış, Mısır'ın da aralarında olduğu 8 ülkenin vatandaşlarının Sudan'a girişlerini yasaklamıştı.

BREZİLYA'DA 474 KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle son 24 saatte 474 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede Kovid-19 yüzünden ölenlerin sayısı 474 artışla 5 bin 17'ye, virüsün görüldüğü kişi sayısı da 5 bin 385 artarak 71 bin 886'ya yükseldi.

32 bin 544 kişinin iyileştiği ülkede hayatını kaybeden 1156 kişinin ölüm sebebi ise araştırılıyor.

Nüfusu 210 milyona yaklaşan Brezilya, Latin Amerika'da Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

Bölgede ilk Kovid-19 vakası ve virüs kaynaklı ölüm de Brezilya'da gerçekleşmişti.

KATAR KORONAVİRÜS VAKALARI İÇİN 5 HASTANE 4 SAĞLIK MERKESİ TAHSİS ETTİ

Katar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları için 5 hastane ve 4 sağlık merkezi ile 12 bin 500 yatak kapasiteli tıbbi izolasyon merkezi tahsis etti.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Dairesi Müdürü Şeyh Muhammed bin Hamed Al Sani, Kovid-19 vakalarının tespiti ve hastaların tedavisi için 5 hastane ve 4 sağlık merkezi tahsis edildiğini açıkladı.

Söz konusu 4 sağlık merkezinde Kovid-19 şüphesi taşıyan kişilere test yapıldığını aktaran Bin Hamed, karantinaya alınması uygun görülen kişiler için ise 12 bin 500 yatak kapasiteli tıbbi izolasyon merkezi tahsis edildiğini kaydetti.

Kovid-19 hastalarının yüzde 10'unda hiçbir klinik belirtiye rastlanmadığına işaret eden Bin Hamed, dolayısıyla gerekli tetkiklerin yapılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Bin Hamed ayrıca ülkede yapılan toplam test sayısının 88 bini geçtiğini aktardı.

Şu ana kadar Kovid-19 nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybettiği Katar'da, toplam 11 bin 921 vaka kaydedilirken, iyileşen hasta sayısı ise 1134 oldu.




0 Yorum

Yorum Yaz