100 Yahudi işgalci dün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

İşgalci İsrail güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında 100 Yahudi işgalcinin dün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği bildirildi.

100 Yahudi işgalci dün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi
06 Ara 2019 18:01:14

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre onlarca Yahudi işgalci dün sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaşan Yahudi işgalcileri baskın boyunca koruduğu ifade edildi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, 23’ü öğrenci 100 Yahudi işgalcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini, baskın sırasında sözde heykel hakkında Yahudi rehberlerden bilgi alan işgalcilerden bazılarının Er-Rahme Kapısı bölgesinde ayin yapma girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi işgalcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi işgalciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi işgalciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz