20 Yılı Aşkın Süredir Onu Tanıyanların Gözünden Alparslan Kuytul

22 Ağustos mahkemesine sayılı günler kalan Alparslan Kuytul Hoca’nın yıllardır komşusu olan Sinan Bey ve onu uzun zamandır tanıyan Ömer Bey, Alparslan Hoca'ya atılan iftiralar hakkında konuştu.

20 Yılı Aşkın Süredir Onu Tanıyanların Gözünden Alparslan Kuytul
17 Ağu 2019 16:07:41

22 Ağustos'ta suç örgütü kurmak suçundan yargılacak Alparslan Hocanın yıllardır komşusu olan Sinan Bey ve onu uzun zamandır tanıyan Ömer Bey, Alparslan Hocaya atılan iftiralar hakkında konuştu.

19 yıllık komşusu Sinan Bey hem Alparslan Kuytul Hoca’da hem de talebelerinde gördüğü örnek davranışlardan bahsetti. Sinan Bey “Onu ilk siyah sakalı, siyah saçı ile gördüğümde gıpta etmiştim. Ne zaman karşılaşsak selam verir, konuşur. Çok mütevazi, insanların kalbine işleyen birisi. Nasıl baba, eş, akraba olunur ben ondan öğrendim. Talebelerinin derslerde dinlediklerini biz uygulamalı olarak gördük. Simsiyah olan saçlarının ümmet için yanıp tutuşurken beyazladığını gördüm. Dünyalık bir şey istemiyor, onun isteği Allah’ın rızası.”  dedi.

Operasyon sonrası süreçte Alparslan Kuytul Hoca’nın sevenleri onun evinin önünde beklerken onların bekleyişine şahit olan Sinan Bey talebelerine baktığında gözlerinin yaşardığından bahsetti.

Siyasilerin Bir Araya Getiremediği İnsanları O Bir Araya Getirdi.

“Evin önünde onun için bekleyen talebeleri ile konuşurken birgün dikkatimi çekti. Her biri farklı memleketten. Siyasilerin bir araya getiremediği insanları o bir araya getirdi.  Ne zamandır buradalar ben hiçbir seveninin elinde sopa, taş görmedim.”  

Irkçılığı Değil, Ümmetçiliği Gördüm

Yıllardır toplumun hayrı için yaptığı faaliyetlerle topluma faydalı gençler yetiştirmeyi hedefleyen Alparslan Kuytul Hoca’nın gençlere ümmet şuurunu verdiğini şu sözler ile dile getirdi;

“Teröre destek olmak şöyle dursun ben onun terörü kuruttuğunu gördüm. Şu kapının önünde ırkçılığı değil, ümmetçiliği gördüm. Yüzü yaralı birisi vardı. Benimle konuşurken saygı gösterir, hürmet ederdi. Yaranın nedenini sordum. Eskiden hırsızmış. Hocaefendi böyle gençleri hamur gibi yoğuruyor. Ümmete aslanlar yetiştiriyor.”

Neslimize Helali, Haramı Öğretti

Sinan Bey “Biz Hocaefendi’den razıyız. Rabbim her iki dünyasını hayır eylesin.” diyerek sözlerini bitirirken Furkan Vakfı kurulduğundan beri Alparslan Hoca'yı tanıyan 77 yaşındaki Ömer Bey “Hapiste olması bizi mahvediyor. Allah yardımcısı olsun.” derken gözyaşlarını tutamadı. 

Alparslan Hoca’nın torunları üzerinde çok emeği olduğunu şu sözlerle dile getiren Ömer Bey konuşmasının sonunda Alparslan Hoca’nın hiçbir suç unsuru olmadığı halde hala içerde olmasına değindi;

“Benim yetişen neslime besmeleyi, edebi, hayayı, helali, haramı öğretti. Bizi islamın yoluna soktu. Bu kadar mahkeme oldu, hiçbir suç unsuru bulunamadı ama hala içerde.”




0 Yorum

Yorum Yaz