4. evre kanser hastası Ahmet Zeki Özkan cezaevine konuldu

Kanser hastalarının tutuklanması hız kesmeden devam ediyor. Adli Tıp Kurumu’nun raporu sonrası 4. evre akciğer kanseri Ahmet Zeki Özkan cezaevine gönderildi.

4. evre kanser hastası Ahmet Zeki Özkan cezaevine konuldu
16 Şub 2022 12:19:41

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun ağır hasta tutsaklar ile kanser hastalarına “cezaevinde kalabilir” raporları can yakmaya devam ediyor. Son örnekse Antalya’dan. Yüksek Mimar Ahmet Zeki Özkan (65), daha önce aldığı cezanın Yargıtay tarafından onanması ve infaz erteleme talebinin reddedilmesi üzerine Antalya L Tipi Cezaevine konuldu. 4. evre akciğer kanseri olan Özkan için doktorları “En fazla 1 yıl yaşar” dedi.

Özkan’ın kızı Merve Özkan babasının cezaevine yaşayamayacağını, bakıma muhtaç olduğunu belirterek sosyal medya hesabından destek çağrısında bulunuyor.

ANLATYA ADLİ TIP: “CEZAEVİNDE KALAMAZ”, İSTANBUL ADLİ TIP: “KALABİLİR”

Ahmet Zeki Özkan’a Antalya Adli Tıp Kurumu ‘cezaevinde kalamaz’ raporu vermesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu ‘doktoru ve reviri olan bir cezaevinde’ kalabileceğini kaydetti. Bunun üzerine İstanbul Adli Tıp’ın raporunu esas alan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Aralık 2021’de Ahmet Zeki Özkan’ın infaz erteleme talebini reddetti.



0 Yorum

Yorum Yaz