4 il beyaza büründü

Kırıkkale, Nevşehir, Sivas ve Kayseri'de kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinde başlayan kar yağışının ardından araçlar, park ve bahçeler beyaza büründü

4 il beyaza büründü
14 Oca 2021 14:28:50
Kırıkkale, Nevşehir, Sivas ve Kayseri'de kar yağışı etkili oldu. 

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışının ardından araçlar, park ve bahçeler beyaza büründü. Bazı vatandaşlar sabah işe gitmek için evden çıktıklarında bir süre araçlarını ve iş yerlerinin önünü temizlemek için uğraş verdi.

Karayolları ekipleri de Kırıkkale-Kayseri kara yolunda trafiğin aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

- Nevşehir

Nevşehir'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından İl Özel İdaresi ekipleri belde ve köy yollarında, Nevşehir Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri de kent merkezindeki kaldırım ve yollarda küreme çalışması yaptı, buzlanma riski bulunan yolları tuzladı.

Yükseklerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, gece etkisini kaybeden yağışın akşam saatlerinde yeniden başlaması bekleniyor.

- Sivas

Sivas'ta dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı tarihi kent meydanında güzel görüntüler oluştururken, kentte 140 köy yolu ulaşıma kapandı. 

Karla mücadele ekipleri 32 greyder, 6 dozer, 26 destek aracı, 24 yükleyici ve 9 kar bıçaklı kamyon ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

- Kayseri

Kayseri'de dün akşam başlayan kar yağışıyla Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. 

Develi, Tekir, Hisarcık ve Hacılar Kapı'daki ana pistlerin açık olduğu öğrenildi. 

Kent merkezinde kar yağışı etkisini yitirirken, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele çalışmaları devam ediyor. 

Belediyeden alınan bilgiye göre, dün geceden bu yana ilçelerden Akkışla'da 5, Bünyan'da 20, Develi'de 7, Felahiye'de 2, İncesu'da 4, Kocasinan'da 18, Özvatan'da 3, Pınarbaşı'nda 21, Sarıoğlan'da 13, Sarız'da 8, Tomarza'da 13, Yahyalı'da 3, Yeşilhisar'da 2 olmak üzere toplam 119 mahalle yolu açılırken, ekipleri karla mücadelesi devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz