6 Eylül Mahkemesi Öncesi Furkan Gönüllülerinden Adalet Bekleyişi!

Alparslan Kuytul Hocanın “Suç örgütü kurmak ve dolandırıcılık” iddialarıyla yargılandığı davanın 6 Eylül’de 4. duruşması gerçekleşecek. Yurt içi ve yurt dışında yaşayan Furkan gönüllüleri mahkeme öncesi adalet bekleyişinde bulundu.

6 Eylül Mahkemesi Öncesi Furkan Gönüllülerinden Adalet Bekleyişi!
28 Ağu 2019 22:27:12

565 gündür haksız yere cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Hocanın “Suç örgütü kurmak ve dolandırıcılık” davasının 6 Eylül’de 4. duruşması gerçekleşecek.


22 Ağustos’ta gerçekleşen 3.duruşmanın adli tatile denk gelmesi ve atanan hâkimin dosyaya vakıf olmaması sebebiyle mahkeme 6 Eylül tarihine ertelenmişti.

19 aydır devam eden haksız tutukluluğun bir an önce son bulmasını ümit eden Furkan gönüllüleri mahkeme öncesi yurt içi ve yurt dışında adalet bekleyişi gerçekleştirdiler.

Adalet Bekleyişi boyunca “Alparslan Hocam Serbest Kalmalı”, “Mazlumların umudu Alparslan Hocam” ve “6 Eylül’de Tahliye Bekliyoruz.” Dövizleri açıldı.

Canlı yayında paylaşılan bekleyiş sırasında Furkan gönüllüleri ile röportajlar gerçekleştirildi.

Elazığ’dan bir Furkan Gönüllüsü “Aylardır Adalet Bekleyişlerine devam eden birisi olarak neler söylemek istersiniz? Sorusuna “19 aydır kendisine isnat edilen suçları ispat edecek herhangi bir delil bulunamadı. 24 Ocakta tahliye almasına rağmen siyaseten tekrar tutuklandı ve sonrasında görülen iki duruşmada da tutukluluğun devamına karar verilip mahkeme ertelendi. 6 Eylülü bekliyoruz. Bu mahkemede artık bu zulmün son bulacağına ve tahliye/beraat kararı ile toplumun vicdanının rahatlatılacağına inanıyoruz.” Cevabını verdi.

Dortmund’da Alparslan Hoca için adalet bekleyişinde bulunan Furkan Gönüllüsü ise 6 Eylül’de gerçekleşecek duruşmadan da tahliye çıkmaması durumunda “Olumsuz bir haber gelse bile hiçbir şekilde bizim azmimizi, moralimizi kırmayacak. Aksine daha fazla eylem gerçekleştireceğiz. Tabi her zaman olduğu gibi hukuki çerçeve içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Adana’da gerçekleştirilen Adalet Bekleyişi sırasında ise basın açıklaması da yapıldı. Yaşanan hukuki sürecin özetlendiği basın açıklamasında “Bu iğrenç ve korkakça siyasete bir an evvel son verilmeli ve Alparslan Hoca serbest kalmalıdır. Ülkemizde siyasetçiler doğruları duymaktan korkmamalı ve düşünce insanlarını susturma gayretinden vazgeçilmelidir” denilerek “Alimler zindanda yazıklar olsun” , “Bu zulüm bitsin adalet gelsin” sloganları atıldı.

ADANA

ELAZIĞ




0 Yorum

Yorum Yaz