80'inci Cuma gösterilerinde 77 Filistinli yaralandı

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, Gazze Şeridi'nin doğusunda dün düzenlenen gösterilere işgalci terör rejimi askerleri tarafından ateş açılması sonucu 77 kişi yaralandı.

80'inci Cuma gösterilerinde 77 Filistinli yaralandı
26 Eki 2019 13:07:01

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, sağlık ekiplerinin 77 kişiye ilk yardım hizmeti verdiğini ve yaralılardan 31'inin ateşli silahlarla yaralandığını açıkladı.

Bakanlık, Cibaliya Kampı'nın doğusunda işgalci terör rejiminin açtığı ateş sonucu gönüllü bir ilk yardım görevlisinin ayağından yaralandığını belirtti.

Binlerce Filistinli dün ikindiden sonra "Esirlerimiz, Aksamız.. Geliyoruz" sloganıyla düzenlenen 80'inci hafta gösterilerine katılmak için Gazze Şeridi'nin doğusundaki sınır bölgelerine akın etti.

Edinilen bilgilere göre, gösteriler sırasında işgalci çeteler tarafından sınır hattındaki gözetleme kulelerinden ve toprak yığınlarının arkasından göstericilere ateş açıldığı ve göz yaşartıcı bomba attıkları öğrenildi.

Gazze halkı 30 Mart 2018'den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin 5 vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgalci siyonist rejim de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başladığı günden bu yana işgalci Siyonist çetelerin göstericilere ateş açması sonucu 334 kişi şehit oldu ve 500'ü ağır 31 bin kişi de yaralandı.




0 Yorum

Yorum Yaz