9 ilde eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı, Aksaray, Erzincan, Hakkari, Karaman, Kayseri, Konya, Van ve Niğde de eğitime bir gün ara verildi.

9 ilde eğitime kar engeli
11 Şub 2022 08:17:23

Yoğun kar yağışı nedeniyle 9 ilde bazı ilçelerde bugün eğitime ara verildi.

Ağrı'da kar ve tipi nedeniyle il merkezinin yanı sıra Eleşkirt, Hamur ve Taşlıçay ilçelerindeki tüm okullar ile bağlı köy okullarında eğitim yapılamayacak.

Aksaray'da buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Erzincan'da valisi Mehmet Makas, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde de taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Karaman'da valilikten yapılan yazılı açıklamada, don ve buzlanmanın kent genelinde etkili olduğu belirtildi. Bu nedenle merkez ve merkeze bağlı okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Kayseri'de ise Hacılar ve Özvatan ilçelerinde okullar yarın tatil edildi. Sarız, Yahyalı, İncesu, Yeşilhisar, Pınarbaşı ve Kocasinan ilçelerinde de taşımalı öğrenciler için eğitim öğretime ara verildi.

Konya'da hıfzıssıhha kurulları kararınca Emirgazi, Güneysınır, Karapınar, Derbent, Yunak, Derebucak, Hüyük, Taşkent, Doğanhisar, Bozkır, Sarayönü, Ereğli, Hadim, Halkapınar ve Beyşehir ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitim yapılamayacak.

Niğde'de okullarda bugün eğitime ara verildiği açıklandı.

Van'da ise Başkale ilçesinde yüz yüze eğitim gerçekleştirilemeyecek.

Valilik açıklamalarında engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Etiketler:   kar engeli


0 Yorum

Yorum Yaz