AB, vergi kara listesine 4 ülke daha ekledi

Avrupa Birliği (AB), vergi alanında işbirliği yapmayan ülkeleri içeren kara listesine Birleşik Krallık'a bağlı Cayman Adaları ile Palau, Panama ve Seyşeller'i ekleme kararı aldı.

AB, vergi kara listesine 4 ülke daha ekledi
18 Şub 2020 14:24:10

AB üyesi 27 ülkenin maliye bakanları Ekonomik ve Mali İşler Konseyi (ECOFIN) toplantısı için Belçika’nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi.

Toplantı sonunda, vergi konusunda işbirliği yapmayan ülkelerin sıralandığı kara listenin güncellendiği, listeye Birleşik Krallık'a bağlı Cayman Adaları, Palau, Panama ve Seyşeller'in eklendiği açıklandı.

Söz konusu listede Fiji, Umman, Samoa, Trinidad ve Tobago, Vanuatu, Amerikan Samoası, Guam ile ABD Virjin Adaları da bulunuyordu.

AB’nin, vergi şeffaflığı bakımından gereğini yerine getirmesi için Türkiye’ye ek süre tanımak konusunda ön anlaşmaya vardığı belirtiliyordu.

Vergi kaçırmayla mücadele etmeyi amaçlıyor

Çok sayıda şirket ve bireyin off-shore hesaplar kullanarak vergiden kaçtıklarının ortaya çıkması üzerine, 2017 yılında AB vergi cennetleri listesi belirleme sürecini başlatmıştı.

Vergi kaçırmayla mücadele etmeyi amaçlayan listenin hazırlık aşamasında, çeşitli ülkelerin vergi sistemleri incelemeye alınmıştı.

Bir ülkedeki vergi uygulamaları bir başka ülkeden vergi kaçırılmasına imkân sağladığı takdirde AB'nin kara listesine alınıyor. Söz konusu durumu düzeltmeye yönelik reformlar taahhüt eden ülkeler kara listeden çıkarılıyor. Kara listedeki ülkelerin AB ile finansal işlemleri daha sıkı biçimde denetleniyor.

Etiketler:   vergi AB


0 Yorum

Yorum Yaz