ABD: Rusya Tercihini Yapsın, Biz mi yoksa...

Suriye konusunun ele alındığı G7 zirvesinin ardından Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, "Esad'ın Suriye geleceğinde olmayacağı konusunda hemfikiriz' açıklaması yaptı. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, 'Rusya biz ve müttefiklerle mi ya da Esad, İran ve Hizbullah'la mı birlikte olacağını seçmek zorunda' dedi.

ABD: Rusya Tercihini Yapsın, Biz mi yoksa...
11 Nis 2017 15:23:11

Dünyanın sanayileşmiş en büyük 7 ülkesi ve AB'yi bir araya getiren dışişleri bakanları düzeyindeki G7 toplantısı, İtalya'da başladı. Toplantı kapsamında, aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelerle Suriye oturumu gerçekleşti.

ABD'DEN RUSYA'YA: SEÇMEK ZORUNDA

Toplantının ardından ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "Rusya biz ve müttefiklerle mi ya da Esad, İran ve Hizbullah'la mı birlikte olacağını seçmek zorunda" dedi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, geçen hafta yapılan kimyasal saldırı gibi olayların Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın meşruluğunu ortadan kaldırdığını ve bu nedenle Rusya'nın Esad'a destek vermekten vazgeçeceğini umduklarını söyledi. Moskova'ya hareket etmeden önce konuşan Tillerson, "Bizim için Esad ailesinin hükümranlığının sona ermekte olduğu açık. Rusya hükümetinin Beşar Esad gibi güvenilmez bir ortakla ittifak kurduklarını anlayacağını umuyoruz" dedi. Tillerson ayrıca Rusya'nın Suriye'de kimyasal silahsızlanmanın garantörü olmayı başaramadığını belirterek, ABD'nin Suriye ve Irak'ta önceliğinin DEAŞ'ın yenilgiye uğratılması olmaya devam ettiğini söyledi. Tillerson, Esad'ın elindeki kimyasal silah yığınağının DEAŞ'ın ya da başka grupların eline geçmesine ABD'nin izin vermeyeceğini belirtti.

 

Etiketler:   tercih G7


0 Yorum

Yorum Yaz