ABD'de başkanlık seçimi başa sardı: Yeniden sayım yapılacak

ABD'de başkanlık seçimleri olağandışı bir şekilde devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre sonuçların başa baş gittiği Georgia'da 'yeniden sayım' yapılacağı açıklandı.

ABD'de başkanlık seçimi başa sardı: Yeniden sayım yapılacak
06 Kas 2020 19:32:10

 ABD'de seçim sonuçlarının başa baş gittiği 16 delegeye sahip Georgia'da eyalet sekreteri adaylar arasındaki fark çok az olduğu için yüksek ihtimalle yeniden sayım yapılacağını açıkladı.

Georgia Eyalet Sekreteri tarafından yapılan açıklamada, adaylar arasındaki farkın çok az olması nedeniyle Georgia'da yüksek ihtimalle yeniden sayım yapılacağını söyledi.

Eyalette sayım işlemleri devam ederken, şu ana kadar oyların yüzde 99'u sayıldı. TSİ 18.50 itibariyle seçim yetkilileri henüz sayılmaya 4 bin 169 oy olduğunu belirtirken, her iki aday da oyların yüzde 49.4'ünü kazandı. Ancak sayılan oylarda an itibariyle Joe Biden'ın 1579 oyluk üstünlüğü bulunuyor.

16 delegesi bulunan Georgia'da eyalet yasalarına göre adaylar arasındaki fark yüzde 0.5'in altında olduğu zaman taraflar mazeret bildirmeksizin yeniden sayım talep edebiliyor.





0 Yorum

Yorum Yaz