ABD'de bir Cumhuriyetçi senatörden daha Trump'a istifa çağrısı

Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey, ABD Başkanı Trump'ın istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Sanıyorum ülkemiz için en iyisi, Başkan'ın istifa etmesi ve bir an önce gitmesi" dedi. Toomey, Lisa Murkowski'nin ardından Trump'a istifa çağrısı yapan 2. Cumhuriyetçi senatör oldu.

ABD'de bir Cumhuriyetçi senatörden daha Trump'a istifa çağrısı
11 Oca 2021 10:24:02

ABD'de, 6 Ocak'ta yaşanan Kongre baskınının ardından Başkan Donald Trump'ın üzerindeki siyasi baskılar artarken, Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey, Trump'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Amerikan CNN kanalına konuşan Pennsylvania Senatörü Toomey, Lisa Murkowski'nin ardından Trump'a istifa çağrısı yapan 2. Cumhuriyetçi senatör oldu.

Toomey, açıklamasında, Trump'ın azledilebilmesi için yeterli zaman olmadığına işaret ederek, "Sanıyorum ülkemiz için en iyisi, Başkan'ın istifa etmesi ve bir an önce gitmesi" değerlendirmesini yaptı.

Cumhuriyetçi Senatör, Kongre baskınının yaşanmasına zemin hazırladığı gerekçesiyle Trump'ın "azledilmeyi gerektiren" bir suç işlediğine inandığını da ifade etti.

6 Ocak'taki Kongre baskınının ardından Cumhuriyetçi Alaska Senatörü Murkowski ile Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Üyesi Adam Kinzer, Trump'a istifa çağrısı yapmıştı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi de Trump'ın azline ilişkin sürecin, pazartesi günü Meclis gündemine getirileceğini açıklamıştı.

Etiketler:   Donald Trump


0 Yorum

Yorum Yaz