ABD'den Katar Açıklaması

'ABD Katar'a minnettardır' diyen Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krize ilişkin yaptığı açıklamada, "Katar’daki durumumuzu değiştirmek gibi bir planımız söz konusu değil." dedi.

ABD'den Katar Açıklaması
06 Haz 2017 08:47:51

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD ordusunun Katar'dan yürüttüğü Afganistan, Irak ve Suriye’deki operasyonlarında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını açıkladı.

Anadolu Ajansına konuşan Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, “ABD uçakları Irak, Suriye ve Afganistan’daki operasyonlar kapsamında Katar’dan görev icra etmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

"ABD KATAR'A MİNNETTAR"

Bölgedeki tüm müttefiklere tansiyonunu düşürme ve bölgenin güvenliği için ortak çözümler üzerinde uzlaşma çağrısında bulunan Binbaşı Galloway, “ABD ve Koalisyon, oradaki varlığımıza uzun zamandır verdiği destekten ve bölge güvenliğine derin bağlılığından dolayı Katarlılara minnettardır. Katar’daki durumumuzu değiştirmek gibi bir planımızı söz konusu değil.” dedi.

Pentagon’un açıklaması, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın beş Arap ülkesinin Katar ile ilişkilerini askıya almasına yönelik uzlaşma çağrısı yapmasının ardından geldi.

Pentagon, Afganistan, Irak ve Suriye'de yürüttüğü operasyonların bir bölümünü Katar'daki üssü üzerinden gerçekleştiriyor.

Etiketler:   abd katar


0 Yorum

Yorum Yaz