AB'den Gence katliamı tepkisi: Üzüntü duyduk

Ermenistan'ın Gence'deki ikinci katliamına AB'den de tepki geldi, "AB, Azerbaycan'ın Gence kentine gece düzenlenen ve sivillerin ölmesi ve yaralanmasına neden olan saldırılardan üzüntü duymaktadır" denildi.

AB'den Gence katliamı tepkisi: Üzüntü duyduk
17 Eki 2020 19:47:13

AB Sözcüsü Peter Stano, AB'nin, Ermenistan tarafından Azerbaycan'ın Gence kentine düzenlenen füze saldırısı nedeniyle üzüntü duyduğunu söyledi. 

"10 EKİM'DEKİ ATEŞKES TAM UYULMALI"

Stano, Gence'ye yönelik saldırı hakkındaki yazılı açıklamasında, "AB, Azerbaycan'ın Gence kentine gece düzenlenen ve sivillerin ölmesi ve yaralanmasına neden olan saldırılardan üzüntü duymaktadır." ifadesini kullandı.

Sivillerin ve sivillere ait tesislerin hedef alınmasının bütün taraflarca sonlandırılması gerektiğini ifade eden Stano, "10 Ekim'de varılan ateşkese gecikmeksizin tam olarak uyulmalıdır." açıklamasını yaptı.

GENCE'DE ÜST ÜSTÜNE KATLİAM

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül'de Ermenistan'ın sivilleri hedef alan saldırılarına karşı harekete geçmişti. 

Karşı saldırı başlatan Azerbaycan daha sonra Moskava'da Ermenistan ile masaya oturmuş ve ateşkes kararı almıştı. Ermenistan'ın kanlı saldırıları nedeniyle ateşkes fiilen devreye girmemişti 

Ermenistan güçleri, 10 Ekim'de Azerbaycan'ın Gence kentini füzelerle vurmuş, saldırıda 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

Ermenistan'ın, ikinci kez katliam yaptığı Gence'de kurbanlar defnedildi. 2'si çocuk 8 kişi son yolculuğuna uğurlanırken, defin töreninden yürek yakan ağıtlar yükseldi. 

Ermenistan ordusu, dün gece de Gence'ye bir kez daha saldırmış ve aralarında bebek ve çocukların da olduğu 13 sivilin ölümüne neden olmuştu.

Kanlı saldırının ardından açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" demişti. 

"Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak" diyen Aliyev "Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz. Yoksul Ermenistan bu kadar silahı nereden alıyor? Kim bunlara silah veriyor? Kaçak yollarla silahlar gönderiliyor" ifadelerini kullanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz