‘Adalet Yürüyüşüne’ müdahale: 66 gözaltı

Müebbet hapis cezası verilen Harbiyeli Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya’nın “Adalet Yürüyüşü”ne polis müdahale etti.

‘Adalet Yürüyüşüne’ müdahale: 66 gözaltı
19 Oca 2020 16:07:27

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak müebbet hapis cezası verilen askeri okul öğrencilerinden Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya ile adalet talebinde bulunan çok sayıda kişi, Güvenpark’ta “adalet yürüyüşü” gerçekleştirmek istedi. Yürüyüşe HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri ile Grup Yorum üyeleri için adalet isteyenler de katıldı. 

Ancak Güvenpark’ta bir araya gelmek isteyenlere polis izin vermeyerek, müdahalede bulundu. Müdahale sonucunda Melek Çetinkaya ile birlikte 65 kişi gözaltına alındı. Polis müdahalesi esnasında HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu darp edildiğini belirterek, “Müdahale esnasında paltom boydan boya yırtıldı. Ben İçişleri Bakanına sesleniyorum zulümle eline hiçbir şey geçmez. Bu insanların yasal hakkını gasp edemezsiniz” dedi.

Gergerlioğlu, parkta bekleyen insanların gözaltına alındığını söyleyerek, “Melek Çetinkaya’nın eylemi engelleniyor. Biz de destek amaçlı buraya geldik. Biz burada beklemeye devam ediyoruz. İnsanlar parkta ayakta beklerken götürülüp gözaltına alınıyor. Sebep ise eyleme destek olacak olmalarıdır” diye konuştu.

Gergerlioğlu ayrıca müdahale sırasında kendisinin de darp edildiğini söyledi.

Melek Çetinkaya Ankara’dan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü İstanbul Silivri Cezaevi önünde sonlandırmayı planlıyordu.



0 Yorum

Yorum Yaz