Adana Şehir Hastanesinde İslamofobik Muamele!

Pandemi süreciyle beraber uygulamaya giren maske takma zorunluluğu İslamofobik düşünceye sahip olanların ayrımcı tutumlarına sebep olmaya devam ediyor. Daha önce Gaziantep'te bir sağlık ocağında yaşanan İslamofobik muamale bu kez Adana Şehir Hastanesinde yaşandı.

Adana Şehir Hastanesinde İslamofobik Muamele!
23 Eki 2020 18:20:32

Adana Şehir Hastanesinde peçesi ile muayene olmak isteyen randevulu kadın bir hasta, doktorun 'peçe değil maske' tak uyarısına maruz kaldı.

Hastanede yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşan kadın, peçesi sebebiyle mağdur edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Tek sebep peçem..."

Bu gün Adana Şehir Hastanesine randevulu hasta olarak gittim.Ama ne yazik ki muayene olamadan geldim.Çünkü doktor maskesiz olduğumu iddia edip maske takmamı söyledi.Bende ağzımın ve burnumun kapalı olduğunu maskesiz sayılamayacağımı söyledim. 'O peçe, maske tak gel' dedi. Bende çıkacağımı, geri de odaya gelmeyeceğimi söyleyerek çıktım.Hasta haklarına giderek hastanenin böyle bir yönetmeliğinin olup olmadığını sordum.Bu doktorun tamamen keyfi uygulaması imiş ...Şikayet ettim."

"Allah'a havale ediyorum'

Hastanenin Hasta hakları birimine şikayette bulunduğunu ifade eden mağdur kadın, keyfi uygulamalar ile vatandaşı mağdur edenleri Allah'a havale ettiğini söyledi.

Başkalarının da mağdur edilmemesi amacıyla doktorun ismini paylaşan peçeli hastanın ilgili paylaşımları şu şekilde;

İlgili Haber;

İslamofobik Saldırı Bu Kez Gaziantep'te Yaşandı




0 Yorum

Yorum Yaz