Adana Valiliğinden Kudüs Mitingine Bile Yasaklama!

Furkan gönüllülerinin düzenlemeyi planladığı Kudüs mitingi Adana valiliği tarafından gerekçe gösterilmeksizin yasaklandı.

Adana Valiliğinden Kudüs Mitingine Bile Yasaklama!
31 Oca 2020 20:32:11

Kudüs Mitingine Bile İzin Çıkmadı

Furkan gönüllülerinin, 2 Şubat Pazar günü Adana İstasyon Meydanında yapmayı planladığı Kudüs mitingine valilik tarafından izin verilmedi.

Furkan gönüllülerinin, ABD ile İsrail arasında imzalanan yüzyılın sözde barış anlaşmasına tepki göstermek ve Kudüs'e sahip çıkmak amacıyla Adana'da düzenlemeyi planlanladığı mitinge Adana Valiliğinin hiçbir gerekçe göstermeksizin izin vermemesi tepkiyle karşılandı.

Furkan Vakfının resmi sosyal medya hesaplarından duyurusu gerçekleştirilen mitinge Alparslan Kuytul Hoca da konuşmacı olarak katılım gösterecekti.

Adana Valiliğin İlk Yasağı Değil

Bu skandal yasak, Adana Valiliğinin ilk yasaklaması değil. Valilik daha önce de hiçbir haklı gerekçe göstermeksizin Furkan gönüllülerinin Filistin ile ilgili yapacağı benzer bir mitinge de izin vermemişti.

Sadece Adana değil, yurt genelinde birçok valilik tarafından Furkan Vakfı konferansları son saatlerde "güvenliği sağlayamama" gerekçesiyle iptal edilmişti.

Furkan Gönüllülerinden Kınama

Valiliğin kararını vakfın resmi internet sitesinden duyuran Furkan gönüllüleri, karara yönelik kınama metni yayımladı. Gönüllüler, valiliğin kararını şu şekilde değerlendirdi:





0 Yorum

Yorum Yaz